Ο Βραζιλιάνος μπαλαδόρος που κλήθηκε στον ουκρανικό στρατό!

Αν για τους έξι απόντες της Σαχτάρ Ντόνετσκ από τον νικηφόρο τελικό του Σούπερ Καπ Ουκρανίας, αλλά και από τη συνολική φετινή προετοιμασία της ομάδας, η διοίκηση κρατά ακόμη στάση αναμονής, η Μέταλιστ Χάρκιβ έχει περισσότερα... χαρτιά στα χέρια της για τον 34χρονο μέσο της, Εντμάρ, ο οποίος έχει δείξει τάσεις φυγής, πουλώντας το σπίτι του στη Συμφερούπολη.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει πάρει την ουκρανική υπηκοότητα από το 2011 και έχει αγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Στη βραζιλιάνικη εφημερίδα "Globo", αποκαλύπτει τον εφιάλτη που έζησε και ζει...

"Πριν από τρεις εβδομάδες, ήρθε στο σπίτι μου ένα χαρτί από τον ουκρανικό στρατό που μου ζητούσε να εμφανιστώ άμεσα για να καταταγώ. Έπαθα σοκ, νόμιζα ότι είχε γίνει λάθος, αλλά λίγο αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ένας στρατιωτικός που με ενημέρωνε ότι πρέπει να παρουσιαστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται!", δήλωσε σοκαρισμένος.

"Μόλις πήρα τα χαρτιά και δέχτηκα το τηλεφώνημα, το ανέφερα στη γυναίκα μου και εκείνη εξεπλάγη. Ενημέρωσα και το σύλλογό μου και στην αρχή όλοι υποστήριζαν ότι έχει γίνει λάθος. Είδαν όμως τα χαρτιά και κατάλαβαν ότι είναι αληθινά. Τελικά, ύστερα από πολλές προσπάθειες, το ζήτημα λύθηκε", εξήγησε ο Έντμαρ.

"Προσπαθώ να αφήσω αυτή την περιπέτεια, αυτό το σοκ πίσω μου. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε ήδη πουλήσει το σπίτι μας στη Συμφερούπολη μετά τα όσα έγιναν στην Κριμαία. Στο Χάρκοβο που μένουμε δεν υπάρχει τόση ένταση, αλλά η ανησυχία είναι διάχυτη. Εγώ είμαι εδώ για να παίζω ποδόσφαιρο, όχι για να κρατάω όπλα", τόνισε.