Τι θα δούμε σήμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Μετά από μία μέρα γεμάτη λατινοαμερικάνικο πάθος, η δεύτερη μέρα της φάσης των 16 του Μουντιάλ περιλαμβάνει δύο ευρωαμερικανικές μονομαχίες.

Η αρχή γίνεται στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) με την αναμέτρηση της Ολλανδίας με το Μεξικό. Οι Ολλανδοί σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους στη φάση των ομίλων, πετυχαίνοντας το απόλυτο των τριών νικών κόντρα σε Ισπανία, Αυστραλία και Χιλή, και θέλουν σήμερα να επεκτείνουν αυτό το σερί ώστε να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και να κάνουν ένα βήμα προς το repeat του 2010, όταν είχαν φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά ηττήθηκαν στην παράταση από την Ισπανία.

Οι Μεξικανοί φυσικά δεν πρόκειται να παραδοθούν άνευ όρων, καθώς είναι ιδιαίτερα σκληροτράχηλη ομάδα με ισχυρή άμυνα, και το απέδειξαν και στη φάση των ομίλων, παίρνοντας λευκή ισοπαλία από τη διοργανώτρια Βραζιλία.

Όποια από τις δύο ομάδες πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, θα βρει εκεί απέναντί της τη νικήτρια του άλλου αγώνα της ημέρας, ανάμεσα σε Ελλάδα και Κόστα Ρίκα (11 το βράδυ, ώρα Ελλάδος).

Η Εθνική ελπίζει να επαναλάβει το κατόρθωμα της νίκης-πρόκρισης επί της Ακτής Ελεφαντοστού, κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν τρομάζει με το όνομά του, πλην όμως έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο φετινό Μουντιάλ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση ενός ομίλου με τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες (Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία)! Αξίζει να σημειωθεί ότι όποια από τις δύο ομάδες κι αν προκριθεί, αυτή θα είναι η πρώτη της φορά στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο βγήκε το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών, που είναι αυτό της Βραζιλίας με την Κολομβία.

Διαβάστε: Μουντιάλ: Βραζιλία - Κολομβία το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών