Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στους 16 Αργεντινή και Νιγηρία

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Μουντιάλ πέτυχε η Αργεντινή κόντρα στη Νιγηρία, με σκορ 3-2, προβληματίζοντας ωστόσο με την αμυντική της λειτουργία.

Οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με κεραυνό του Μέσι μέσα από την περιοχή, όμως οι Νιγηριανοί αντέδρασαν άμεσα, ισοφαρίζοντας ένα λεπτό αργότερα με εξαιρετικό σουτ του Μούσα.

Ωστόσο, ο σταρ της Μπαρτσελόνα ξαναχτύπησε στο 45', δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Αργεντινή, πριν ο Μούσα στο 47' ισοφαρίσει για δεύτερη φορά για λογαριασμό της Νιγηρίας.

Τελικά, τη λύση έδωσε για τους Αργεντίνους ο Ρόχο, που στο 50' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το... γόνατο, γράφοντας το τελικό 3-2.

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου Ομίλου, η ήδη αποκλεισμένη Βοσνία επικράτησε με 3-1 του Ιράν, με γκολ των Τζέκο, Πιάνιτς και Βιρσάγιεβιτς, αφήνοντας στην τελευταία θέση την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, για την οποία σκόραρε ο Γκουτσανεζάντ.

Με τα αποτελέσματα αυτά, η Αργεντινή τερμάτισε πρώτη στον 6ο Όμιλο και η Νιγηρία δεύτερη. Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον δεύτερο του 5ου Ομίλου (που θα είναι λογικά η Ελβετία ή το Εκουαδόρ), ενώ η Νιγηρία τον πρώτο του 5ου Ομίλου, που πιθανότατα θα είναι η Γαλλία.