Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Εκτός συνέχειας η Ιταλία

Εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έμεινε η Ιταλία, που αν και θα της αρκούσε η ισοπαλία κόντρα στην Ουρουγουάη για να πάρει την πρόκριση στο δεύτερο γύρο, ηττήθηκε με 0-1 και επιστρέφει νωρίς στα πάτρια εδάφη.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γοδίν στο 81' με την... πλάτη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ραμίρες.

Οι Ιταλοί πάντως έχουν παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης, τόσο για την αποβολή του Μαρκίζιο στο 58' με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αρέβαλο, όσο και για τη φάση του 79' που σίγουρα θα συζητηθεί, καθώς ο Λουίς Σουάρες... ξαναχτύπησε, δαγκώνοντας στον ώμο τον Κιελίνι σε διεκδίκηση εντός της περιοχής, με το διαιτητή να μην τιμωρεί τον Ουρουγουανό επιθετικό, που στο παρελθόν έχει τιμωρηθεί επειδή δάγκωσε αντίπαλο.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Κόστα Ρίκα και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τους Κοσταρικανούς να προκρίνονται ως πρώτοι από τον όμιλο και τους Ουρουγουανούς να προκρίνονται ως δεύτεροι.

Έτσι, στο δεύτερο γύρο η μεν Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει το δεύτερο του Γ' Ομίλου (που μπορεί να είναι η Εθνική μας, αν κερδίσει σήμερα την Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα δεν κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία), ενώ η Ουρουγουάη τον πρώτο του Γ' Ομίλου, που πιθανότατα θα είναι η Κολομβία.