Άδειασμα Platini σε Blatter στην πρεμιέρα του μουντιάλ

Φωτιά στους κόλπους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήρθε να βάλει η δήλωση του προέδρου της UEFA, Michel Platini, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της FIFA, Sepp Blatter "Δεν τον στηρίζω πια, έχει τελειώσει", δείχνοντας έτσι ότι ο  αποτελεί παρελθόν από την κορυφαία ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Όλα αυτά, ανήμερα της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Platini, όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τώρα να αποσύρει την υποστήριξή του, απάντησε: «Το 2011, ζήτησε τη στήριξή μου και μας είπε ότι αυτή ήταν το τελευταίο σκαλοπάτι της θητείας του ..."

Ο Γάλλος αποκάλυψε πως σκέφτεται να βρεθεί απέναντι στον Blatter και υποσχέθηκε να λάβει μια οριστική απόφαση έως την κλήρωση του Champions League στις 28 Αυγούστου. 

"Είναι μια επιλογή", ​​είπε όταν ρωτήθηκε αν βάλει το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA. . "Aυτό δεν είναι λόγω του Μπλάτερ. Η μόνη ανησυχία μου είναι ό, τι θέλω να κάνω. Είμαι σχεδόν 60 ετών και θέλω να ξέρω τι θέλω.

"Στη ζωή μου, ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Πήγε καλά. Μου ζητήθηκε να γίνω προπονητής, και να είμαι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998. Στη συνέχεια έγινα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Fifa). Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Uefa. Αγαπήθηκα από εθνικές ενώσεις. Αλλά η Fifa είναι κάτι σημαντικό. "