Δέκα τραυματίες στον επεισοδιακό τελικό Κυπέλλου Ιταλίας

Ένας φίλαθλος υπέστη τραύμα από σφαίρα στο χέρι πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, μετέδωσαν το Σάββατο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιος πυροβόλησε κατά του φιλάθλου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή περπατούσε με φίλους του προς το στάδιο Stadio Olimpico προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Φιορεντίνα και της Νάπολι.

Ο άνδρας διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε μια άλλη περιοχή κοντά στο στάδιο, οπαδοί αντίπαλων ομάδων πέταξαν πυροτεχνήματα, καθώς οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί έξω από τις εγκαταστάσεις προσπάθησαν να τους διαχωρίσουν.

Δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Νάπολι-Φιορεντίνα (τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας) έξω από το στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Οπαδοί των ομάδων της Νάπολι και της Φιορεντίνα συγκρούσθηκαν κατά μήκος του Τίβερη, ενώ σημειώθηκαν επίσης συμπλοκές με την αστυνομία.

Ένας άνδρας 30 ετών τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά από σφαίρα. Πρόκειται για έναν φίλαθλο της Νάπολης, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βίλα Σαν Πιέτρο, σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από το γήπεδο της Ρώμης. Άλλοι δυο ναπολιτάνοι φίλαθλοι τραυματίστηκαν στο χέρι, επίσης από σφαίρα, αλλά δεν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπισθεί ο δράστης ή οι δράστες, αλλά σε ανακοίνωσή της, η διεύθυνση της αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας τονίζει ότι κατά τα πρώτα στοιχεία, ο σοβαρότατος αυτός τραυματισμός πιθανόν να μην οφείλεται διαφορές αθλητικού χαρακτήρα.

Ο αγώνας άρχισε με τρία τέταρτα της ώρας καθυστέρηση, αφού οι παίκτες των δυο ομάδων κατάφεραν να "ηρεμήσουν", προς το παρόν, τα πιο «ακραία» τμήματα των φιλάθλων τους.

Για την ιστορία, για πέμπτη φορά και δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια, η Νάπολι στέφθηκε κυπελλούχος Ιταλίας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Ολίμπικο της Ρώμης νίκησε 3-1 τη Φιορεντίνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ινσίνιε που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του σε διάστημα οκτώ λεπτών (11', 17'), ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Μέρτενς στις καθυστερήσεις (92') κι ενώ η ναπολιτάνικη ομάδα αγωνιζόταν πλέον με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ινλερ στο 79' με 2η κίτρινη κάρτα. Οι "βιόλα" το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να μειώσουν στο 28΄ με τον Βάργκας.

Οι συνθέσεις:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Μ. Φερνάντεζ), Ακουιλάνι (82' Μάτρι), Πιζάρο, Βάργκας, Μπόρια Βαλέρο, Χόακιν (72' Ρόσι), Ιλισιτς.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ενρίκε, Αλμπιόλ, Φερνάντεζ, Γκουλαμ, Ινλερ, Ζορζίνιο, Καγεχόν, Χάμσικ (64' Μέρτενς), Ινσίνιε (81' Μπεχράμι), Ιγκουαϊν (70' Πάντεφ).