Ρεάλ εναντίον Μπάγερν με φόντο τη Λισαβόνα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (21:45) στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τον πρώτο ημιτελικό του δεύτερου ζευγαριού του Champions League.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν το συγκεκριμένο ζευγάρι στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη Λισαβόνα, ωστόσο η κληρωτίδα έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στον ημιτελικό.

Τόσο η Βασίλισσα, όσο και οι Βαυαροί ξεπέρασαν σχετικά εύκολα τα εμπόδια των Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα και πλέον η κάθε μία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να φτάσει στον μεγάλο τελικό της 24ης Μαΐου.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετά τη σεζόν 2001-02, όπου είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1), θέλει να επιστρέψει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο στην ιστορία της. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί μετά από δύο σερί παρουσίες σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και μία κατάκτηση (2012-13), θέλουν να φτάσουν έως το τέλος για ακόμη μία χρονιά και να κατακτήσουν το πέμπτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 20 φορές, με την Μπάγερν να έχει 11 νίκες έναντι 2 της Ρεάλ. Στις πέντε συναντήσεις τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Βαυαροί μετρούν τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001 και 2012) και μόλις μία η «βασίλισσα»(2000).

Στα αγωνιστικά, ο Κάρλο Αντσελότι όπως όλα δείχνουν, θα έχει στη διάθεση του τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 14 γκολ, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίο ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί και ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Εκτός παραμένουν οι Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.

Για τους Βαυαρούς, στην ενδεκάδα επιστρέφουν Νόιερ και Αλάμπα, ενώ εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Τιάγκο, Σακίρι, Μπαντστούμπερ και Στάρκε.

Τέλος, διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Χάουαρντ Γουέμπ, ο οποίος είχε διευθύνει και την αναμέτρηση των δυο ομάδων πριν δυο χρόνια στο Μόναχο, επίσης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όταν οι Βαυαροί είχαν πάρει τη νίκη 2-1.

Πηγή: novasports.gr