Champions League: Ατλέτικο και Τσέλσι για έναν ακόμη τελικό

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 21:45 της Τρίτης του Πάσχα στη Μαδρίτη για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League ανάμεσά τους.

Η αλήθεια είναι ότι πριν την έναρξη της διοργάνωσης λίγοι πίστευαν ότι οι δύο ομάδες θα έφταναν ως εδώ. Η αλήθεια, όμως, είναι και ότι το άξιζαν και ότι πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και επιτυχίες στις διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου.

Οι μπλε και οι ροχιμπλάνκος είναι, πάντως, οι δύο τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Europa League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετρά τέσσερα διεθνή τρόπαια τα τελευταία ισάριθμα χρόνια (2 Europa League, 2 ευρωπαϊκά Super Cup), ενώ η Τσέλσι έχει κατακτήσει στη σειρά Champions League (2012) και Europa League (2013).

Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωπες στο Σούπερ Καπ του 2012, με τους Ισπανούς να θριαμβεύουν με 4-1 χάρη σε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πάντως, η Ατλέτικο είχε πολύ καιρό να πρωταγωνιστήσει.

Χρειάστηκε να περιμένουν 40 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουν και πάλι στους 4 οι Μαδριλένοι, οι οποίοι διανύουν μία εντυπωσιακή σεζόν και βρίσκονται "αγκαλιά" με την κατάκτηση του τίτλου στην Primera Division.

Η Τσέλσι, από την άλλη, έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στον θεσμό, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά και τη μόνη της ελπίδα για τίτλο μετά την ήττα-στραπάτσο από τη Σάντερλαντ στην Premier League.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Τιμπό Κουρτουά που είναι δανεικός στην Ατλέτικο από την Τσέλσι, η οποία δε θα έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Ιβάνοβιτς και τον τραυματία Ετό.

Για τους μπλε, ο Τσεχ θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ ο Αζάρ είναι στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη, γεγονός που "πονοκεφαλιάζει" τον Μουρίνιο. Κανένα πρόβλημα από την άλλη για τον Σιμεόνε.

Εκτός του Super Cup της Ευρώπης του 2012, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές. Τη σεζόν 2009/10, για τους ομίλους του Champions League, οι Άγγλοι νίκησαν με 4-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ το ματς της Μαδρίτης έληξε ισόπαλο 2-2. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.

Πηγή: novasports.gr