Αλλάζουν τα πάντα στην ΑΕΚ

Για να γυρίσει η ΑΕΚ, θέλει δουλειά πολλή… Γι’ αυτό και παρότι η σεζόν βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και ο αγωνιστικός στόχος της ομάδας έχει επιτευχθεί προ πολλού, στις τάξεις της «Ένωσης» παρατηρείται οργασμός σε όλα τα επίπεδα. 

Το όραμα υλοποιείται 

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να αρχίσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά». Με το… άνοιγμα της Βουλής (28/4) μετά τη ραστώνη του Πάσχα θα περάσει η νομοθετική ρύθμιση που θα θωρακίσει νομικά το έργο και στη συνέχεια θα εκκρεμεί η έκδοση αδειών για να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπολογίζεται πως αυτό θα γίνει μέχρι τα τέλη Μαΐου και το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της σεζόν 2015/16, όταν και ελπίδα όλων είναι η ΑΕΚ να αγωνίζεται ξανά στη Σούπερ Λίγκα. 

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης δεν υπάρχει ανησυχία, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κάνει τις επαφές με τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν οικονομικά, τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια είναι εξασφαλισμένα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνεχίζεται με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά την οικονομική κρίση, ενώ εκκρεμεί και η συμφωνία για την εμπορική ονομασία του γηπέδου, από την οποία υπολογίζεται πως θα αντληθούν 10-15 εκατ. ευρώ. 

Διαλύεται για να ξανασυσταθεί 

Στο μεταξύ, μέχρι τις 10 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Χάρης Οικονομόπουλος έχει δεσμευτεί πως θα αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που μπλοκάρουν τη διαδικασία ακόμη κι αν το κράτος εμμείνει στην αξίωση του χαρτοσήμου των 3 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση ζημιωμένο θα βγει μόνο το Δημόσιο, που θα χάσει τη δυνατότητα να εισπράξει τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τον Μάκη Ψωμιάδη. Με τη διάλυση της ΠΑΕ θα ανοίξει ο δρόμος για να… ξανασυσταθεί, όπως είναι αναγκαίο να συμβεί με την επιστροφή της στη Football League. Η διαδικασία της σύστασης θα έχει ενδιαφέρον, αφού πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να έχει στο πλευρό του ισχυρούς «συμπαίκτες» και είναι πολύ πιθανό να μην έχει ο ίδιος καν το 51% των μετοχών υπό την κατοχή του. 

Προπονητής και μεταγραφές 

Η ΑΕΚ εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο αν δεν χάσει στο ματς της προσεχούς Κυριακής με την Κηφισιά εκτός έδρας, τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η σεζόν στη Γ’ Εθνική. Ο στόχος της ανόδου έχει ουσιαστικά επιτευχθεί πριν… καν αρχίσει η σεζόν και ήδη γίνονται κινήσεις για μία ισχυρή ΑΕΚ στη Football League αλλά και τη Super League. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έντεκα μεταγραφές (Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Ντούνης, Ζόριτς, Σαρρής, Μάνταλος, Φαγέ, Σβάρνας, Κολοβέτσιος και Μπακάκης) και θα γίνουν τουλάχιστον άλλες 4-5. Παράλληλα εκκρεμεί το θέμα προπονητή, με τις πιθανότητες παραμονής του Τραϊανού Δέλλα να μην είναι αρκετές, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει και ποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ θα συνεχίσουν. Αυτοί δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 8-9.

Πηγή: sport-fm.gr