Γιατί οι τελευταίες αγωνιστικές ήταν σημαντικές για τον Μίτσελ

Μπορεί να απουσίαζε το βαθμολογικό κίνητρο από τους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, όμως για τον Μίτσελ είχαν άξια. Όχι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα (αν και η ήττα του προκαλεί αλλεργία), όσο για την εικόνα ορισμένων ποδοσφαιριστών του οι οποίοι δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες του επιλογές στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου.

Ξέρετε, ακόμη και αυτοί οι αδιάφοροι βαθμολογικοί αγώνες, μπορούν να αλλάξουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Είτε να την απογειώσουν, είτε να την ρίξουν στα τάρταρα. Τι εννοούμε; Να πείσουν ότι αξίζουν περισσότερα εκείνοι οι παίκτες οι οποίοι ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας πριν απ' τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να εκθέσουν τον προπονητή τους με το θελκτικό αγωνιστικό πρόσωπό τους. Κάτι το οποίο -πιστέψτε μας- θα τον χαροποιούσε ενόψει της νέας σεζόν.

Για παράδειγμα, όταν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο τον ακούγαμε να μιλάει διαρκώς για έλλειψη πάθους, μάλλον η ευκαιρία πήγε χαμένη για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως είχε συμβεί και στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Φανταζόμαστε ουδείς θα πρέπει να διαφωνεί με το σκεπτικό του Μίτσελ τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε και επιχείρησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές με λίγες παρουσίες, αλλά και σε παίκτες της ομάδας νέων. Βλέπετε, ένα από τα στοιχήματα που θέλει να κερδίσει ο Ισπανός τεχνικός είναι η καθιέρωση «παιδιών» απ' την ομάδα νέων στην επαγγελματική.

Η δική μας αίσθηση είναι πως επιχείρησε μέσα απ' τις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα να σχηματίσει οριστική γνώμη για την αξία του συνόλου των παικτών του. Και κυρίως αν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των «Πειραιωτών».

Είναι σαφές πως ο Ισπανός τεχνικός έχει πια ολοκληρωμένη γνώμη για τους πάντες. Είδε αυτά που ήθελε να δει. Ακόμη και για τους «πιτσιρικάδες» οι οποίοι θα είναι το καλοκαίρι στο Ζέεφελντ, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας απ' τις 7 έως τις 18 Ιουλίου. Λογικά, οι Βέργος, Σάλιαγκας, Βούρος, Παπασάββας και Χουτεσιώτης, θα βρεθιύν στις αυστριακές ;Aλπεις μαζί με την πρώτη ομάδα.

πηγή: novasports.gr