Κωνσταντόπουλος: Στην ΑΕΚ, παίκτες λιποθυμούσαν γιατί δεν έτρωγαν!

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ΑΕΚ κατά την περσινή σεζόν, όταν η Ένωση υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ και νυν της Μίντλεσμπρο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

“Η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ ήταν δύσκολη, και μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα”, θυμάται ο Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως τα οικονομικά της ομάδας ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που οι παίκτες παρέμεναν απλήρωτοι και δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Αναφέρει μάλιστα πως κάποιοι συμπαίκτες του λιποθυμούσαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αφού δεν τρέφονταν επαρκώς, ενώ η διοίκηση της ομάδας δεν τους προστάτευε από τις απειλές που δέχονταν από έξαλλους οπαδούς μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

“Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κάθε μέρα ήταν μία μάχη ποδοσφαιρικής επιβίωσης, αφού δεν υπήρχαν έμπειροι παίκτες και οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν χρήματα για να έχουν μία σωστή διατροφή. Όλοι θέλαμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας”, υποστηρίζει

Αναφερόμενος στην εισβολή από οπαδούς της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανθρακικό, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της χρονιάς, τονίζει: “Ήταν απίστευτο ότι τόσοι πολλοί οπαδοί είχαν τόσο χρόνο να μπουν και να προκαλέσουν τέτοια ζημιά. Σοκαρίστηκα με την ανικανότητα των υπευθύνων ασφαλείας. Όλοι οι παίκτες ήταν τρομαγμένοι και ανησυχούσαν για τη σωματική τους ακεραιότητα. Είναι αυτές οι εικόνες που δίνουν τόσο αρνητική φήμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

“Το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν καθρέφτης για κάθε κοινωνία. Το ελληνικό πρωτάθλημα υποφέρει για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι υπάρχει πάντα έλλειψη ανταγωνισμού, και γι' αυτό οι ελληνικές ομάδες συχνά αποκλείονταν νωρίς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”, παρατηρεί ακόμα.