Οριστικό: Νοκ-άουτ ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου θα κριθεί η Κυπελλούχος ομάδα της Ισπανίας, εκείνη που θα κατακτήσει το περιθρύλητο Copa del Rey, το Κύπελλο του Βασιλιά για την αγωνιστική περίοδο 2013/14.

Ο τελικός είναι και πάλι ένα Clasico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με τους Καστιγιάνους όμως να μην υπολογίζουν -οριστικά πια και με ιατρικό ανακοινωθέν- στις υπηρεσίες του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως ενημέρωσε επίσημα ο Κάρλο Αντσελότι, ο Πορτογάλος δεν θα δώσει το "παρών" στον τελικό του Μεστάγια, στην πόλη της Βαλένθια, δηλώνοντας, επίσης ότι οι μερένγκες μπορούν και χωρίς τον μεγάλο τους ηγέτη να φτάσουν στο στόχο κατάκτησης του τροπαίου.

Στο θάρρος και στην προσωπικότητα που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του στάθηκε ο Ιταλός τεχνικός, με τον Ρονάλντο, πάντως, ν΄ αποτελεί σπάνιο φαινόμενο το ότι δεν υπολογίζεται απέναντι στους Καταλανούς.

Από την ημέρα που ενσωματώθηκε στους Μαδριλένους έχει αγωνιστεί στα 1.838 αγωνιστικά λεπτά από το 1.920 που συνολικά θα μπορούσε, κάτι που σημαίνει ότι έχει λείψει μόνο στο 4,3% των λεπτών που η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο επί των ημερών του στη Ρεάλ Μαδρίτης.