Κλήρωση Ch. League: Γιατί η Ατλέτικο δε θέλει να πέσει με την Τσέλσι

Κλήρωση του Champions League την Παρασκευή για την τελευταία τετράδα ομάδων που έχει απομείνει στη διοργάνωση και πάει για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύει στη decima, το δέκατο δηλαδή Κύπελλο Πρωταθλητριών, που θα σημάνει και ρεκόρ και απομάκρυνση από τα συνολικά Champions League του δεύτερου (Μίλαν, με 7).\

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στα 31 χρόνια του Champions League που θα κάνει το back-to-back και η πρώτη μετά από 34 χρόνια, μετά τη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι τη σεζόν 1989/90.

Η Τσέλσι θέλει να ζευγαρώσει τα τρόπαιά της και να χαρίσει στον Ζοζέ Μουρίνιο την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τρία Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες (Πόρτο 2003/04, Ίντερ 2009/10).

Τέλος, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της με την πρώτη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από 40 χρόνια.

Για να συνεχίσει όμως, να φτάσει μέχρι τον τελικό της Λισαβόνας και να κερδίσει το τρόπαιο θα πρέπει να δώσει μέχρι και 6 εκατ. ευρώ!

Ο λόγος; Μα η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Τσέλσι για το δανεισμό του Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας που έχει σταθεί "κέρβερος" κάτω από την εστία των ροχιμπλάνκος, για να αγωνιστεί εναντίον των μπλε, πρέπει η διοίκηση της Ατλέτικο να πληρώσει 3.000.000 για κάθε αγώνα.

Συνεπώς, η Ατλέτικο δε θέλει με τίποτα να κληρωθεί στα ημιτελικά με την Τσέλσι και να αναγκαστεί είτε να πληρώσει 6.000.000 ευρώ από το... πουθενά, είτε να στερηθεί το... βράχο Κουρτουά στα δύο κρίσιμα παιχνίδια.