Απαγόρευση μεταγραφών επιβλήθηκε στη Μπαρτσελόνα

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προκαλεί η απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας, της FIFA, να επιβάλλει στη Μπαρτσελόνα απαγόρευση στις μεταγραφές για τους επόμενους 14 μήνες ως το καλοκαίρι του 2015.

Η ποινή στην Μπάρτσα επιβλήθηκε για παραβίαση των κανονισμών στις μεταγραφές ανήλικων διεθνών ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να συζητήσουν για μεταγραφή πρέπει να υπερβαίνουν το 19ο έτος της ηλικίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, οι μπλαουγκράνα φάνηκε ότι έχουν υποπέσει σε πολλαπλές παραβάσεις.

Η FIFA, όπως αναφέρει και η ίδια η ανακοίνωσή της, είναι πολύ αυστηρή σε τέτοια θέματα.

Σύμφωνα με τη FIFA, ο σύλλογος της Καταλονίας δε θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει ποδοσφαιριστές στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Το εμπάργκο που του επιβλήθηκε από τη FIFA λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Επιπλέον, στη Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε συν τοις άλλοις πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων, περίπου 400.000 ευρώ.

Η τιμωρία αφορά στις μεταγραφές δέκα ποδοσφαιριστών στην πενταετία 2009 - 2013. 

Ένοχη για παραβίαση των σχετικών κανονισμών κρίθηκε και η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η RFEF.

Η FIFA έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες στις μεταγραφές ξένων ανήλικων ποδοσφαιριστών και ουσιαστικά δεν τις επιτρέπει εκτός και αν ο ποδοσφαιριστής που είναι κάτω των 18 ετών πληροί κάποια κριτήρια. 

Το πλήγμα για την Μπαρτσελόνα είναι μεγάλο καθώς δεν θα μπορεί να ενισχυθεί σε θέσεις που έχει πρόβλημα, όπως αυτή του τερματοφύλακα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βαλντές.