Αποτυχία το 1-1 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον αποδεκατισμένο Πανθρακικό

Ο Πανθρακικός δεν συμπλήρωσε ούτε 18άδα στα Γιάννινα αλλά πήρε την ισοπαλία με 1-1 από τον ΠΑΣ, σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο ΠΑΣ ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, αλλά μοιράστηκε για πρώτη φορά φέτος βαθμούς στην έδρα του και οι... διακοπές μπορούν να περιμένουν.

Ο Πανθρακικός κατέβηκε με 17 παίκτες, εκ των οποίων δύο αναπληρωματικοί (Καθάριος και Χασομέρης) είχαν πρόβλημα με πυρετό και τραυματισμό αντίστοιχα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου όμως απέδειξε για άλλη μία φορά την αξία της, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με το...θωρηκτό Ίγκορ στο 26'. Ο ΠΑΣ πάντως κράτησε τουλάχιστον τον έναν πόντο με το γκολ του Τζημόπουλου στο 38', σχεδόν με την επανέναρξη του ματς έπειτα από μικρή διακοπή λόγω χαλαζόπτωσης!


Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο ΠΑΣ: Τερματοφύλακας ο Βελίδης, άμυνα με Ντάσιο (δεξιά), Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο και Στρούνα (αριστερά). Λίλα και Τσουκαλάς αμυντικά χαφ, Βίλα (δεξιά), Ακόστα και Κοροβέσης (αριστερά) πίσω από τον Ίλιτς.

Με 3-5-2 άρχισε ο Πανθρακικός: Πασχαλάκης στο τέρμα, Μακρυδημήτρης, Εμπόου και Χρήστου στα στόπερ. Παπαγεωργίου (δεξιά) και Μπαϊκαρά (αριστερά) στα άκρα. Οι Ρομέου και Τριανταφύλλου στη μεσαία γραμμή, ο Μπεν Σαμπάτ πίσω από τους Μολίνα και Ίγκορ.


Γκολ, μέχρι και χαλάζι στο πρώτο μέρος!

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το ματς έχοντας την πρωτοβουλία, με τον Πανθρακικό να αρκείται στο να περιμένει για να βγει στην αντεπίθεση.

Το πρώτο εικοσάλεπτο όμως δεν είχε σημαντικές φάσεις, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου και τη δυνατή βροχή μαζί με τον άνεμο να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Ο Πανθρακικός μετά το 20λεπτο άρχισε να βγαίνει από το «καβούκι» του και στην πρώτη ουσιαστική του φάση άνοιξε το σκορ.

Ήταν το 26ο λεπτό, όταν ο Μολίνα τροφοδότησε έξω από την περιοχή τον Ρομέου και αυτός προσπάθησε να δώσει κάθετα στον Ίγκορ. Τελικά η μπάλα έφτασε στον συμπαίκτη του και με την παρέμβαση του Κοροβέση και ο πρώτος σκόρερ του Πανθρακικού δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Βελλίδη στο τετ-α-τετ για το 0-1.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει, αλλα βρήκε απέναντί του τον ...καιρό, ο οποίος το γύρισε από βροχή σε χαλάζι και στο 35' ο διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για περίπου 4 λεπτά.

Σχεδόν με την επανέναρξη του ματς όμως, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ακόστα από την αριστερή πλευρά, ο Τζημόπουλος βρέθηκε στην καρδιά της μικρής περιοχής και υπό πίεση ισοφάρισε με ωραίο γυριστό σουτ.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν είχε κάτι ιδιαίτερο εκτός από μία μακρινή σέντρα-σουτ του Λίλα στο 45+2' που πέρασε άουτ.

Τον έσωσε ο Πασχαλάκης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σχεδόν εξ' ολοκλήρου τα ηνία και τις ευκαιρίες, ωστόσο του έλειπε η καλή εκτέλεση, ενώ και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Πασχαλάκης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.

Στο 56' ο γκολκιπερ της ομάδας της Κομοτηνής αντέδρασε σωστά σε απ' ευθείας φάουλ του Ακόστα, ενώ αμέσως μετά ο Μπαϊκαρά έσωσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Λίλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η φάση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς όμως ήρθε στο 70', με τον Ίλιτς να βγαίνει σε τετ-α-τετ αλλά τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι» σε απόκρουση με το πόδι.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο, ή με σέντρες τις οποίες «καθάριζαν» εύκολα οι παίκτες του Πανθρακικού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να φύγουν με τον πόντο της ισοπαλίας από την Ήπειρο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6' Σέντρα του Λίλα, μπέρδεμα στην άμυνα του Πανθρακικού, ο Ακόστα δεν πρόλαβε και έδιωξε ο Μακρυδημήτρης.
19' Σέντρα Παπαγεωργίου, κατέβασε ο Ίγκορ στην περιοχή, τον έκοψε όμως ο Ντάσιος.
26' 0-1 Ο Ρομέου με κάθετη μπαλιά που κόντραρε και στον Κοροβέση έβγαλε τετ-α-τετ τον Ίγκορ, που παρά το μαρκάρισμα του Στρούνα πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
38' 1-1 Ο Ακόστα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τζημόπουλος χαμήλωσε και με γυριστό σουτ υπό πίεση ισοφάρισε για τον ΠΑΣ!
45+2' Σέντρα-σουτ του Λίλα με πολύ φάλτσο όπως έκανε με τον ΠΑΟΚ, η μπάλα λίγο άουτ!

46' Σουτ του Ακόστα μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
54' Μακρινό σουτ του Λίλα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.
56' Ο Ακόστα εκτέλεσε φάουλ απ' ευθείας, ο Ακόστα στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.
57' Προσπάθεια του Λίλα μετά από κόρνερ, ο Μπαϊκαρά έσωσε στη γραμμή!
62' Ίγκορ στον Μολίνα, αυτός το διαγώνιο σουτ με τη μία και η μπάλα άουτ.
66' Σέντρα από δεξιά του Ντάσιου, ο Ίλιτς στο γυριστό, αλλά κόπηκε από τον Παπαγεωργίου.
70' Ο Ίλιτς βγήκε τετ-α-τετ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι!
74' Ο Τσάβες μακρινό αδύναμο σουτ, η μπάλα άουτ.
76' Ο Ίλιτς από καλή θέση το συρτό σουτ, δεν είχε δύναμη όμως και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.
88' Εκτέλεση φάουλ του Τσάβες έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-1

Γκολ: 38' Τζημόπουλος - 26' Ίγκορ
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος. Βοηθοί: Σταθόπουλος, Καραγκιοζόπουλος.
Κίτρινες: Λίλα - Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Ρομέου.
Κόκκινες: -

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης, 4-2-3-1): Βελλίδης - Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα (57' Τσάβες)- Λίλα, Τσουκαλάς - Βίλα, Ακόστα (84' Γιάκος), Κοροβέσης - Ίλιτς.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος, 3-5-2): Πασχαλάκης -Μακρυδημήτρης, Εμπόου, Χρήστου - Παπαγεωργίου, Ρομέου (90+5' Ζδράβος-Ρίζος), Τριανταφύλλου, Μπεν Σαμπάτ, Μπαϊκαρά - Ίγκορ (90+2' Σαρακατσάνος), Μολίνα (74' Χασομέρης).

Πηγή: novasports.gr