Ποιο σπάνιο ρεκόρ κυνηγάει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 41ο της ιστορίας του. Έχασε το αήττητο, βέβαια, με το οποίο ήθελε να κλέισει πανηγυρικά τη χρονιά και την ίδια ημέρα έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο με αντίπαλο τον "αιώνιο" αντίπαλο, Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης, όπως εύχονταν οι οπαδοί του.

Το πρωτάθλημα ήρθε τελικά δύο εβδομάδες αργότερα, στο αμφιλεγόμενο 2-0 με τον Πανθρακικό και πάλι στο Νέο Φάληρο, αφού νωρίτερα είχε χαθεί και το εκτός έδρας αήττητο στη φετινή Superleague, λόγω της ήττας από τον ΠΑΟΚ με 2-1, με ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την ιστορικότερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του, στο 2-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά δεν μπόρεσε να τη συνδυάσει με την ιστορικότερη πρόκριση που θα είχε πετύχει ποτέ στην Ευρώπη.

Μέσα στη χρονιά "αναγέννησε" πολλούς παίκτες: τον Μανωλά (η σεζόν είχε αρχίσει, αν θυμάστε, με αμυντικό δίδυμο Σιόβα-Μεντζανί), τον Εντινγκά (στην αρχή ο Μίτσελ δεν τον υπολόγιζε καν), τον "εξαφανισμένο" Κάμπελ των πρώτων αγωνιστικών, τον Ντομίνγκες, που άλλαξε πολλές φορές θέση και πλέον τρέχει σαν... δαιμονισμένος, τον Χολέμπας που στα τέλη Αυγούστου ήταν... φευγάτος για Τουρκία και Μπεσίκτας, τον Μασάντο, που θεωρούνταν παίκτης της Ρούμπιν Καζάν, αλλά οι Ρώσοι έκαναν πίσω και βρέθηκε να "κάνει παιχνίδι" στο Ολντ Τράφορντ, το Φουστέρ, που προοριζόταν για εφεδρεία και "έσωσε" τον Μίτσελ τη δεύτερη αγωνιστική με τον Ατρόμητο, τον Πέρες, που έπαιζε με τη Βιγιαρέαλ μόνο στη Segunda Division και εσχάτως τον Βαλντέζ, που πέτυχε τρία γκολ στο 4-1 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Στο σύνολο του συγκροτήματος που ακούει στο όνομα ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πιστώνεται και η μεγαλύτερη αλλαγή κλίματος προπονητή -από το χειρότερο στο βέλτιστο, διότι περί του αντιθέτου, πλείστα τα παραδείγματα- που έγινε ποτέ, με τον υπ' ατμόν Μίτσελ του Σεπτεμβρίου να οργανώνει business plans διετίας και προώθηση από τα φυτώρια και τις ακαδημίες, παρέα με σχέδια για την οκτάδα του Champions League.

Τι άλλο μένει πλέον να πετύχει ο Ολυμπιακός φέτος;

Το ερώτημα αφορά τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου τον περιμένει ο διψασμένος ΠΑΟΚ. Κι αν θεωρείτε ότι η κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος ήσσονος σημασίας ή ως κάτι συνηθισμένο για τους Πειραιώτες -έχουν 26 Κύπελλα Ελλάδος στην κατοχή τους- μάθετε ότι μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία τους οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει τρία συνεχόμενα νταμπλ και συγκεκριμένα τις σεζόν 1956/57, 1957/58 και 1958/59.

Κάτι που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και φέτος, μετά τις συνδυαστικές κατακτήσεις πρωταθλήματος και Κυπέλλου τις χρονιές 2011/12 και 2012/13. Ένα Κύπελλο λείπει από τη συλλογή για να ολοκληρωθεί κι αυτό το ρεκόρ.