ΑΕΚ: Έδωσε το ΟΚ το υπ. Περιβάλλοντος για την Αγιά Σοφιά

Η πρώτη και κυριότερη έγκριση για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή της Αγια-Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γεγονός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ώρα των Σπορ", ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να αρχίσουν λίαν συντόμως τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι αντίστοιχες υπογραφές από τρία ακόμη Υπουργεία.

Οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχουν δεσμευτεί πως δεν θα σταθούν εμπόδιο και οι δικές τους υπογραφές αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Αυτό που εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοθετικό σχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο εκτιμώμενος χρόνος συζήτησης, διαβούλευσης και -τελικά- ψήφισης στο νομοθετικό όργανο δεν υπολογίζεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός.

Μετά από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, θα μπορεί η ΑΕΚ να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για να αρχίσουν τα έργα, αφού, στο μεταξύ, αναμένεται να έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο φάκελος καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της Ένωσης, τα έργα στο γήπεδο θα μπορούν να αρχίσουν το αργότερο μέσα στο μήνα Μάιο.

Παράλληλα, ικανοποίηση επικρατεί για την ανταπόκριση του κόσμου στην αγορά μετοχών της "Δικέφαλος 1924", καθώς γεμίζει ο... κουμπαράς για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου.