Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι: 2-1

Το καλύτερο αντίδοτο στην αγωνιστική κρίση της Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός «μάγος» ήταν όλα τα λεφτά, στη νίκη με 2-1 επί της Σίτι στο «Καμπ Νου» που, σε συνδυασμό με το 2-0 του Μάντσεστερ, χάρισε στους Καταλανούς την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και επούλωσε τις πληγές από τις γκέλες στο πρωτάθλημα.

Στο 67’ το γκολ από τον «Λέο», που έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με τη φανέλα μιας ομάδας και παράλληλα απέβαλε το άγχος της ομάδας. Απείλησαν αρκετές φορές στο 0-0 οι «πολίτες», αλλά ακόμη κι όταν ισοφάρισαν στο 89’ με τον Κομπανί, ήρθε στο 91’ ο Ντάνι Άλβες για να αποκαταστήσει την τάξη.

Απέναντι σε μια Σίτι που προσπάθησε αρκετά, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1, με τους ίδιους σκόρερ, όπως και στο «Εttihad», δηλαδή τον Μέσι και τον Ντάνιελ Άλβες. Ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τις πολλές λανθασμένες αποφάσεις του Λανουά, αφήνει και τους δύο με παράπονα, αλλά τους Καταλανούς να παίρνουν τη νίκη στο τέλος κι ασφαλώς την πρόκριση. Όσο για τον Μέσι, αυτός έφτασε τα 67 γκολ και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ, έχοντας παίξει με μια ομάδα στη διοργάνωση, ενώ θέλει άλλα τέσσερα για να φτάσει τον Ραούλ. 

Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα στο www.sport-fm.gr