Τι τρέχει με τον Μάικλ Ολαϊτάν

Η λιποθυμία του Μάικλ Ολαϊτάν την ώρα του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τρομοκράτησε συμπαίκτες, προπονητικό τιμ και φιλάθλους.

Για την ακρίβεια, έφερε κακές σκέψεις στο μυαλό όλων όσων παρακολουθούσαν το απόγευμα της Κυριακής το ντέρμπι των "αιωνίων" στο Νέο Φάληρο.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σωριάστηκε μόνος του στο έδαφος και το αίμα όλων πάγωσε...

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο και πέρασε εκεί το βράδυ, αφού διαγνώστηκε με φλεγμονή του μυοκαρδίου.

Πολλοί απέδωσαν τη φλεγμονή στους έντονους αγωνιστικούς και προπονητικούς ρυθμούς του παίκτη, κατά την τελευταία περίοδο, ιδίως από τη στιγμή που έχει πάρει τη θέση του μεταγραφέντα Μήτρογλου στη βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων.

Άλλοι πάλι προσέδωσαν ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ποδοσφαιριστής φερόταν να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετό άγχος και αμηχανία, από τη στιγμή που έμαθε ότι παράγοντες της εθνικής Νιγηρίας θα έρχονταν -και όντως ήρθαν- στο Γ. Καραϊσκάκης για να τον δουν να αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον συμπεριλάβουν στην αποστολή της ομάδας, αρχικά για τα φιλικά και μετέπειτα, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν δεν πήρε εξιτήριο τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά μία ημέρα αργότερα.

Του έγιναν αρκετές εξετάσεις, όπου φάνηκε ότι πάσχει από ιογενή μυοκαρδίτιδα λόγω κόπωσης και χρειάζεται ξεκούραστη, ενώ, την ίδια στιγμή, λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά.

Προφανέστατα, ο παίκτης είναι νοκ-άουτ και από την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, όπου με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά το επόμενο πρωτάθλημα.

Επί του παρόντος, έχει σταθεί άτυχος και ως προς την πιθανότητα να παίξει στα γήπεδα της Βραζιλίας, ως μέλος της εθνικής Νιγηρίας, στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.