Τέλος η Παναχαϊκή από τη Football League

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του, μίλησε για "σφαγή στο Αίγιο", μετά την ήττα με 4-0 από τον Παναιγιάλειο και ανακοίνωσε ότι η Παναχαϊκή αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για "ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούνται "καταξιωμένοι πρόεδροι τα λαμόγια".

"Εξοντώθηκα. Δεν αντέχεται αυτό. Άλλο λόγο είχα προγραμματίσει και για άλλο λόγο βρίσκομαι εδώ. Είναι μια πολύ άσχημη ημέρα για εμένα σήμερα. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα, δεν το αντέχει κανείς. Ούτε ο απλός οπαδός, ούτε ένας έντιμος ιδιοκτήτης ομάδας, ούτε έντιμος δημοσιογράφος. Δεν το αντέχει κανείς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανέβαλα συνεχώς αυτή τη στιγμή", ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια, μετά την απόφαση να αποσύρει την Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, μίλησε για αδικία συγκριτικά με τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών που δεν εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών ή που έχουν στα χέρια τους πλαστές ενημερότητες. "Η υγιής ομάδα πληρώνει ΙΚΑ και εφορία και δεν κάνει μεταγραφές, οι άλλες πλήρωναν τους ανθρώπους της ΕΠΟ και δεν πλήρωναν το ΙΚΑ και την εφορία. Εκεί είναι όλη η ουσία. Γινόταν και αθέμιτος ο ανταγωνισμός. Για εμένα είναι σοβαρή παράβαση του νόμου. Συμμετείχαν στην απάτη κατά του δημοσίου και το νομικό πρόσωπο της ΕΠΟ και οι υπάλληλοί της. Η ΕΠΟ έχει κατάσταση με τους ασφαλισμένους ποδοσφαιριστές. Με ένα τηλέφωνο, θα φαινόταν αν έχει ασφαλίσει δυο από τους τριάντα. Σήμερα, εγώ πληρώνω ακόμα στην Παναχαϊκή από αυτούς που δεν ασφάλιζαν οι προηγούμενοι", υπογράμμισε.

Aναλυτικά, η αιχμηρή ανακοίνωση της ομάδας της Πάτρας, μετά τη λήξη του αγώνα στο Αίγιο:

"Η εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΕΠΟ και από συγκεκριμένους Προέδρους Ενώσεων, που χρόνια μαζί με τους υπαλλήλους της ΕΠΟ αναδεικνύουν πρωταθλητές τις πιο βρώμικες ομάδες των ελληνικών πρωταθλημάτων και εξαφανίζουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες έχουν ιδιοκτήτες καθαρούς ανθρώπους που δεν τους πληρώνουν, έδρασε και πάλι.

Ευτυχώς όλη η Ελλάδα είδε το διάδοχο του Χέλη και του Βαλλιάνου, τον ύψους 1,60 διαιτητή Φουκάκη από το Ηράκλειο, να ακυρώνει το ωραιότερο γκολ που μπήκε αυτή την περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League, να γεμίζει με κάρτες τους καλύτερους παίκτες της ομάδας μας και κατακρεουργημένους από το άγριο ξύλο, να μετατρέπει το πέναλτι πάνω στον 16χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική Παίδων Κώστα Πλέγα που έχασε από το δολοφονικό χτύπημα τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, όπου και νοσηλεύεται, σε επιθετικό φάουλ, και αυτά μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ κατακρεουργείται τα τελευταία πεντέμισι χρόνια από τους διαιτητές που ανακαλύπτει, προωθεί και διορίζει σαν "εκτελεστές" η εγκληματική οργάνωση.

Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σ' αυτό το βρώμικο πρωτάθλημα της Football League, όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, και ούτε πρόκειται να συνεχίσουμε να νομιμοποιούμε τον Κουρίδη, τον Υφαντή, τον Παπανικολάου, τον επαγγελματία Πρόεδρο Καλογιάννη και όλους αυτούς που γέμισαν τη Super League με όλα τα χωριά και με ομάδες κακοποιών προέδρων και έστειλαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τη Λάρισα, τον Άρη, τον Πανσερραϊκό και θέλουν τώρα να στείλουν και την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα.

Το σημερινό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Δεν θα συνεχίσουμε να νομιμοποιούμε την εγκληματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης".