Παυλής: Ξαφνικά ένα πρωί, πήγα να σηκωθώ και δεν…

Μία συγκινητική συνέντευξη παραχώρησε στο Mega ο Μιχάλης Παυλής, που σε ηλικία μόλις 24 χρονών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, καθώς πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως δηλώνει, καταλυτικό για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο ήταν ένα πρωί την περίοδο των Χριστουγέννων. “Ξαφνικά ένα πρωί, πήγα να σηκωθώ και δεν..." διηγείται, και αποκαλύπτει πως ο ίδιος είχε λάβει την απόφαση να αποχωρήσει καιρό πριν, έχοντας πει στον εαυτό του "αν μου συμβεί κάτι, σταματώ".

Νιώθει όμως άτυχος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο μόλις στα 24 του χρόνια; “Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άρρωστοι. Έτυχε να πάσχω κι εγώ. Απλά κοιτάς την υγεία σου και δεν κοιτάς κάτι άλλο. Τι στα 24, τι στα 34...".

Ο ίδιος, πάντως, αποποιείται το χαρακτηρισμό του "ήρωα της ζωής". "Δε θα έλεγα ότι είμαι ήρωας. Είναι ωραίο να δίνεις κουράγιο στους συνανθρώπους σου, να προσπαθείς να τους κάνεις χαρούμενους να ζήσουν τη ζωή τους" σημειώνει.

Ο Μιχάλης Παυλής μιλά ακόμα για τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, και το "ωραιότερο παραμύθι της ζωής του", όπως αποκαλεί ο ίδιος τη θητεία του στην Ένωση, παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ομάδα. “Ήμασταν απλήρωτοι, το κλίμα ήταν τεταμένο γιατί η ΑΕΚ έπαιζε την ιστορία της και κάποια παιδιά δεν άντεχαν την πίεση. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να βγει μπροστά", θυμάται.

Η προτροπή του στους παίκτες της ΑΕΚ; "Να παίζουν για τη φανέλα και για τους εαυτούς τους. Αυτή είναι η ΑΕΚ!".