Tο άκρον άωτον της αστυνομικής προστασίας

Οι οπαδοί της Σαμπντόρια έζησαν το άκρον άωτον της αστυνομικής προστασίας στον αγώνα στο Ολίμπικο της Ρώμης με αντίπαλο τη Ρόμα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Ρόμα είχε κλείσει δύο θύρες για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας από τη Γένοβα.

Σύμφωνοι... Οι οπαδοί της Σαμπντόρια φημίζονται ότι είναι σκληροπυρηνικοί και λιγάκι επιθετικοί...

Αλλά η φωτογραφία που απεικόνισε το πώς παρακολούθησαν τελικά το παιχνίδι αγγίζει τα όρια της σάτιρας.

Τελικά, δεν ξεπέρασαν τα 50 άτομα όσοι οπαδοί των Γενοβέζων τελικά ταξίδεψαν ως την ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, που έληξε με σκορ 1-0 με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη και έδωσε τελικά την πρόκριση στα προημιτελικά στους Ρωμαίους.

Ωστόσο, η αστυνομική δύναμη τους... κύκλωσε στο ύψος της εισόδου της θύρας, μιας και δεν τους επετράπη να τοποθετήσουν σε άλλα κάγκελα τα πανό που είχαν φέρει μαζί τους, πλην εκείνων -των μικρών σε μήκος- που υπάρχουν πάνω από την είσοδο θεατών.

Η Αστυνομία, προφανώς, φοβήθηκε ότι αν κατέβαιναν μέχρι κάτω για να τοποθετήσουν πανό, θα συναντούσαν αντιδράσεις από τους οπαδούς των τζιαλορόσι.

Έτσι, είδαν τον αγώνα μεταξύ... αστυνομικών, συγγενών και φίλων! Εκεί που βρίσκονται οι δύο διμοιρίες, προφανώς και ήταν συγκρίσιμοι σε μέγεθος με τον συνολικό αριθμό φιλάθλων, μοιάζοντας να αναλογούν ένας αστυνομικός για κάθε φίλαθλο. Κι έπειτα, βρισκόμενοι εκεί, τους προστάτευαν από τα... μοχθηρά μπλε καθίσματα του Ολίμπικο, όπως σκωπτικά σχολίαζαν χρήστες του Twitter.