Έμειναν στο μηδέν Πανιώνιος και ΟΦΗ

Πανιώνιος και ΟΦΗ έμειναν στο μηδέν στο πρώτο τους παιχνίδι για το 2014. Οι δύο ομάδες πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο που ήταν να μην δεχθούν γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν επιθετικά στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Οι Κρητικοί με την ισοπαλία παρέμειναν στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, ενώ ένα λιγότερο έχουν οι κυανέρυθροι, οι οποίοι συνέχισαν το αήττητο σερί στην έδρα τους. Συγκεκριμένα έχουν να ηττηθούν στη Νέα Σμύρνη από το ματς με τον Αρη στις 5 Οκτωβρίου.  

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΟΦΗ, καθώς ο Σα Πίντο είδε μόλις στο πέμπτο λεπτό τον Κάλαϊτζιτς να τραυματίζεται και να αποχωρεί από την αναμέτρηση. Τη θέση του έμπειρου μέσου πήρε ο Βερόν.

Οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο οι θεατές είδαν λίγες αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Φερνάντες. Και αναφέρουμε μόνο αυτή του γκολκίπερ του ΟΦΗ, καθώς οι Κρητικοί γέμισαν μόνο μία φορά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και αυτή με μακρινό φάουλ του Μακρή.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ούτε μία φορά να ανησυχήσουν τον Ανέστη, ή να αναγκάσουν τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να επέμβει. Συγκεκριμένα το σύνολο του Σα Πίντο τελείωσε το πρώτο μέρος χωρίς προσπάθεια για γκολ.

Λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης, η οποία είχε την υπεροχή και είχε τρεις προσπάθειες για να σκοράρει, χωρίς ωστόσο ο Φερνάντες να χρειαστεί να κάνει τη μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε η ίδια στρατηγική των δύο ομάδων, αυτή δηλαδή που ήθελε τις δύο πλευρές να προσπαθούν αρχικά να εξουδετερώσουν τα επιθετικά ατού της αντίπαλης ομάδας και στη συνέχεια αν βρουν ευκαιρία να επιτεθούν.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα δεξιά, εκεί όπου ο Ζε Εντουάρντο και ο Μπούρμπος είχαν αρκετά ανεβάσματα. Μάλιστα μετά από σέντρα του τελευταίου ο Περογαμβράκης με εναέρια προβολή στο 60' έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία των Κρητικών στο ματς.

Το σύνολο του Παναγόπουλου συνέχισε να έχει την υπεροχή, η οποία αποδείχτηκε φλύαρη, αφού δεν οι παίκτες του νεαρού τεχνικού δεν μπορούσαν να φτάσουν απέναντι από τον Φερνάντες. Όταν αυτό συνέβη στο 72' ο Αραβίδης σπατάλησε την ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα με το κεφάλι, δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα το σκηνικό μεταφέρθηκε στην άλλη περιοχή, αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια στην προσπάθεια του Περογαμβράκη.

Παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, η εικόνα παρέμεινε η ίδια μέχρι τέλος και έτσι Πανιώνιος και ΟΦΗ αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες Κάρτες: Μητρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Λαμπρόπουλος - Βερόν, Ζόρο, Μακρής, Μπανούσης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης (70΄ Παναγιωτούδης), Μητρόπουλος, Ντούνης (87΄ Μπούζας), Αραβίδης, Καμπάνταης.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου (84΄ Λαμπρόπουλος), Καλάιτζιτς (7΄ λ. τρ. Βερόν), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (77΄ Μπανούσης).

Πηγή: novasports.gr