Ποιοί είναι οι ρώσοι χούλιγκανς Ultras, ο φόβος και ο τρόμος του Euro 2016

Σε αντίθεση με τους μεθυσμένους Βρετανούς, είναι πειθαρχημένοι, μυώδεις και έχουν εθνικιστικά σύμβολα

Τα κακά παιδιά του ρωσικού ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι που είναι γνωστοί ως "Ultras", είναι οι πιο τρομακτικοί χούλιγκαν στον κόσμο. Πριν μερικά 24ωρα, Άγγλοι και Ρώσοι χούλιγκανς προκαλούσαν πανικό στη Μασσαλία ενόψει του αγώνα μεταξύ των εθνικών τους ομάδων, στο 2ο όμιλο του Euro 2016.

Η σκληροπυρηνική ομάδα των Ultras, σε αντίθεση με τους μεθυσμένους Βρετανούς, είναι πειθαρχημένοι, μυώδεις, έχουν εθνικιστικά σύμβολα, τατουάζ, εμφανίζεται με νεοναζιστικά πανό και ρατσιστικά άσματα και είναι γνωστή για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον οπαδών αντίπαλων ομάδων. Χρωστούν την προέλευσή τους από τον θαυμασμό που αναπτύχθηκε για τις βίαιες συμμορίες του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και την Ιταλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του '90.

Τώρα, όμως, οι ειδικοί φοβούνται ότι υποστηρίζονται ακόμα και με χρήματα από τη ρωσική κυβέρνηση και σχεδιάζουν νέες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro.

Οι Ultras συνήθως επικεντρώνεται στις ηγετικές ομάδες που "διευθύνουν" τις συμμορίες και εξαπολύσουν επιθέσεις στις αντίπαλες "επιχειρήσεις". Οι Ultras της Zenit, προκαλούν τον μεγαλύτερο φόβο και τρόμο καθώς θεωρούνται οι πιο σκληροτράχηλοι με πάνω από 5.000 ντόπιους υποστηρικτές.

Είναι όλοι τους πειθαρχημένοι και πλήρως οργανωμένοι και οι ειδικοί λένε ότι οι βάρβαρες πράξεις τους όχι μόνο γίνονται υπό την ανοχή της κυβέρνησης, αλλά και έχουν και την υποστήριξη του ρωσικού κράτους. Μετά τις μάχες στους δρόμους της Μασσαλίας, οι Ρώσοι με τα μαύρα T-shirts, χλεύασαν τους Άγγλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι είναι "πολύ γέροι, μεθυσμένοι και χοντροί για να παλεύουν"...