Ιστορικό γεγονός για τους Αλβανούς η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού

Ιστορικό εθνικό γεγονός» χαρακτήρισαν σε ξεχωριστές επίσημες τελετές την πρόκριση της εθνικής Αλβανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γαλλίας, τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισιάνι, όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υποδέχτηκε την εθνική ομάδα της χώρας στο αεροδρόμιο των Τιράνων, η οποία επέστρεφε από την Αρμενία, όπου με την νίκη 3-0 επί της γηπεδούχου η εθνική Αλβανίας εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την άμεση πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας του 2016. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική Αλβανίας προκρίνεται σε μια τέτοια κορυφαία διεθνή διοργάνωση.

Οι πανηγυρισμοί που ξέσπασαν αμέσως μετά την λήξη του αγώνα χθες το βράδυ σε όλη τη χώρα, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο και στους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, συνεχίστηκαν και σήμερα. Εκατοντάδες άτομα έσπευσαν ν α υποδεχτούν την αποστολή στο αεροδρόμιο ενώ χιλιάδες άλλοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από το πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου είχε οργανωθεί μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αφού χαιρέτησε το πλήθος από την εξέδρα της εκδήλωσης, κάλεσε την εθνική ομάδα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο όπου σε μακρά ομιλία εξήρε το “εθνικό έργο” της ομάδας ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι τα ονόματα της ομάδας θα γραφούν με χρυσά γράμματα στο νέο εθνικό στάδιο της χώρας.

Ο Ράμα παρασημοφόρησε τον αρχηγό της ομάδας με τον τίτλο «της ευγνωμοσύνης του πρωθυπουργού»
Από εκεί η εθνική ομάδα κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφύλαξε επίσημη και εγκάρδια υποδοχή. Με τη σειρά του παρασημοφόρησε το σύνολο της ομάδας με το παράσημο «Τιμή του Έθνους»