Κρισάντους: Θα αφήσω το γήπεδο να μιλήσει για ‘μένα

Αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο σε όλους όσοι αμφισβήτησαν την αξία του δηλώνει ο Μακόλεϊ Κρισάντους σε συνέντευξη του. 

«Λοιπόν αυτό θα το αφήσω για το γήπεδο, να μιλήσει αυτό για μένα, να δώσω εκεί τις απαντήσεις μου», αναφέρει ο άσος της Ένωσης ο οποίος σχολίασε τις εμφανίσεις του στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν: 

«Η προηγούμενη χρονιά είναι παρελθόν και δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτό. Τώρα είναι μία καινούρια χρονιά, είναι μια ευκαιρία να κάνω καινούρια πράγματα, να κάνω μια καινούρια αρχή». 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κρισάντους στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την αποστολή της ΑΕΚ στην Πολωνία: 

«Καλημέρα» (σ.σ: Καλημέρισε στα Ελληνικά τους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Πολωνία) 

Η τελευταία χρονιά ήταν δύσκολη για σένα, είχες προβλήματα στην Τουρκία, τώρα αισθάνεσαι καλύτερα; 

«Η προηγούμενη χρονιά είναι παρελθόν και δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτό. Τώρα είναι μία καινούρια χρονιά, είναι μια ευκαιρία να κάνω καινούρια πράγματα, να κάνω μια καινούρια αρχή. Είναι σαν μια νέα πρόκληση, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, και ελπίζω να έχει αποτέλεσμα η δουλειά και να φτάσω στο τοπ». 

Θέλεις να δώσεις απαντήσεις; Νομίζεις ότι πρέπει να δώσεις απαντήσεις για την απόδοση σου και γι’ αυτούς που έλεγαν ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς στην ΑΕΚ και σε τόσο υψηλό επίπεδο; 

«Λοιπόν αυτό θα το αφήσω για το γήπεδο, να μιλήσει αυτό για μένα, να δώσω εκεί τις απαντήσεις μου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα, θέλω να συνεχίσω να τα δίνω όλα και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, στο χώρο δράσης μου, στον αγωνιστικό χώρο. Και νομίζω ότι μέσα στο γήπεδο θα δώσω τις απαντήσεις μου». 

Όμως αισθάνεσαι πίεση για το γεγονός ότι πρέπει να αποδείξεις πράγματα στον αγωνιστικό χώρο; 

«Όλα έχουν να κάνουν με την πίεση όταν είσαι σε μια τέτοια ομάδα, οπότε ναι υπάρχει αλλά στην ουσία δεν είναι κάτι, δεν είναι τίποτα γιατί στο τέλος της ημέρας πρόκειται για ποδόσφαιρο και είναι αυτό που αγαπάω να κάνω. Για μένα είναι μια μεγάλη πρόκληση η χρονιά και πραγματικά ανυπομονώ για να ξεκινήσει». 

Αισθάνεσαι καλά με τη στήριξη που σου παρέχει ο Δέλλας, ο Μιλοβάνοβιτς και όλο το σταφ στην ΑΕΚ; 

«Ναι, βασικά αισθάνομαι την στήριξη από όλο το σύλλογο όχι μόνο από αυτούς που αναφέρατε, αλλά και κυρίως από τους συμπαίκτες μου επίσης, διότι όλοι είναι στο πλευρό μου και προσπαθούν να με βοηθήσουν». 

Υπήρξαν προτάσεις για σένα από κάποιες ομάδες. Τι σκέφτεσαι γι’ αυτό; 

«Δεν γνωρίζω προσωπικά κάτι για να είμαι ειλικρινής, δεν το γνωρίζω και δεν ασχολούμαι προσωπικά. Αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ και στο τι μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε με την ομάδα». 

Ναι αλλά υποθετικά μιλώντας αν υπήρχε πρόταση, θα ήθελες να συνεχίσεις στην ΑΕΚ ή να φύγεις; 

«Δεν συζητάω για το μέλλον μου αυτή τη στιγμή, ζω για το τώρα και για το παρόν. Το τι θα γίνει στο αύριο και στο μέλλον δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ, και όλο μου το είναι και η συγκέντρωση μου είναι αποκλειστικά για την ΑΕΚ». 

Μακόλεϊ, τι θεωρείς ότι χρειάζεται να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου; 

«Νομίζω την ικανότητα μου στο σκοράρισμα. Εκεί πρέπει να δουλέψω κι άλλο. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη θέση που αγωνίζομαι. Να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ μπορώ, και να βοηθήσω την ομάδα μέσα από αυτό». 

Είναι πιο εύκολη η προσαρμογή σου τώρα στην ΑΕΚ που είσαι από την αρχή με την ομάδα και που δουλεύεις μαζί της από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας κάτι που δεν είχε γίνει πέρσι; 

«Ναι σίγουρα θεωρώ ότι είναι πιο εύκολα τώρα τα πράγματα για μένα. Γιατί όταν ήρθα οι υπόλοιποι ήταν ήδη εδώ και εγώ έπρεπε να γίνω μέλος της πομάδας χωρίς να ξέρω κάποιον. Δεν είναι το ίδιο φυσικά. Και τώρα είναι μια ευκαιρία για μένα, αυτή η καινούρια αρχή που έλεγα πριν που έχω και καλή σχέση με την ομάδα, και με όσους βρίσκονται σε αυτή». 

Σε βλέπουμε να χαμογελάς διαρκώς στο γήπεδο, είτε σε επιτυχημένη προσπάθεια σου είτε όχι. Πως το εξηγείς αυτό; 

«Είναι κάτι που το πήρα από τους γονείς μου».