Σάντσεθ: Γιατί αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό

Και όμως οι ειδήσεις προέρχονται μόνο από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού σήμερα, καθώς πάτησε τελικά το πόδι του στην Ελλάδα ο νέος προπονητής της ομάδας, Μάρκο Σίλβα. Την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο, μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Σέρχιο Σάντσεθ, που μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr λίγο πριν αναχωρήσει μαζί με τον Λεωνίδα Βόκολο για την Ολλανδία, όπου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας. 

Ο Καταλανός αμυντικός μιλάει για το παρασκήνιο της μεταγραφής, τους λόγους για τους οποίους πείστηκε, τελικά, να φορέσει την πράσινη φανέλα και τον σημαντικό ρόλο των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου. Τι λέει για τους στόχους του, το «ψηστήρι» του Νάνο, τον Εσιέν την... «καλύτερη μεταγραφή που είναι όλη η ομάδα» και ποια η υπόσχεσή του στον κόσμο του «τριφυλλιού». 

 

Συνέντευξη στον Διονύση Δεσύλλα 
Κάμερα – ήχος: Κώστας Ντόκος
 

Η πολυπόθητη μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό έγινε. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις απ’ αυτές τις δυο ημέρες που είσαι στην Ελλάδα; 

«Η υποδοχή ήταν εξαιρετική και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι όντως μου έχουν δείξει σεβασμό και με έχουν περιβάλλει με αγάπη. Πιστεύω ότι θα είμαι ο άνθρωπος που θα ανταποκριθεί στον αγωνιστικό χώρο». 

Τι ξέρεις για τη νέα σου ομάδα κι αν έχεις μιλήσει με κάποιον… Ακούστηκε ότι μίλησες με τον Νάνο… 

«Πράγματι (σ.σ. γέλια) μίλησα με τον Νάνο, ο οποίος που είπε για τον Παναθηναϊκό. Πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και πάνω απ όλα ότι είμαστε μια οικογένεια. Μου είπε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι μαζί, όλοι μια δεμένη οικογένεια και είναι σημαντικό που είμαι κι εγώ μέλος αυτής της οικογένειας». 

Έρχεσαι σε μια ομάδα, στην οποία οι άνθρωποί της, σε περιμένουν και σε αποκτούν ως τον ηγέτη της άμυνας. Αυτό σε αγχώνει ή σου αρέσει; 

«Πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο. Είναι κάτι που πρέπει να το κερδίσεις με τη δουλειά σου καθημερινά. Είναι σημαντικό που με δέχονται και με αναγνωρίζουν έτσι κι εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο». 

Η αλήθεια είναι ότι η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε σε ένα μικρό σήριαλ. Αυτό που σε έκανε να έχεις αμφιβολίες ήταν η κατάσταση στη χώρα; Και τι σε έπεισε τελικά να έρθεις; 

«Υπήρχε ένα θέμα όσον αφορά στη γενικότερη κατάσταση της χώρας, αλλά μετά το ταξίδι που έκαναν ο κ. Βόκολος και ο κ. Φύσσας στην Ισπανία, οι οποίοι μου είπαν και μου έδειξαν ποια είναι η κατάσταση, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία. Και… να’ μαι εδώ»! 

Μαζί με τον Εσιέν, είστε, θεωρητικά, οι πιο hot μεταγραφές της ομάδας. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσάς και για την προσπάθεια που γίνεται για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για το πρωτάθλημα. Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα - υπόσχεση; 

«Πρέπει να πω ότι η σημαντική μεταγραφή είναι όλη η ομάδα. Γιατί χωρίς την ομάδα και εγώ και ο Εσιέν δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Οσον αφορά στο μήνυμα προς τους φιλάθλους, είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο δυνατό, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ακόμη δεν έχω γνωρίσει τους συμπαίκτες μου, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Να είναι σίγουροι και πεπεισμένοι ότι εγώ είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω ό, τι καλύτερο για την ομάδα». 

πηγή: sport-fm.gr