Ρομπέρτο: Πιστεύαμε στη νίκη επί της Ατλέτικο, αλλά δεν το λέγαμε

Στην αποκάλυψη ότι στον Ολυμπιακό ήταν σίγουροι για τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης προχώρησε ο Ρομπέρτο, μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα «AS». Τι είπε για τον Όμπλακ και τη δική του εμφάνιση. 

O τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων, εκ των υστέρων, πήρε την εκδίκησή του και από την έτερη ομάδα του, την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά την περσινή νίκη επί της Μπενφίκα.

Ο Ισπανός πορτιέρο υποστήριξε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του ήθελαν να ξεκινήσουν με ιδανικό τρόπο την πορεία τους στο φετινό Champions League, αλλά δεν πίστευαν ότι αυτό θα συνέβαινε με τέτοιο υποδειγματικό τρόπο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 28χρονος γκολκίπερ στην ιστοσελίδα "As": 

- Ως πρώην παίκτης της Ατλέτικο θα ήθελες να σχολιάσεις την επιλογή του Σιμεόνε να χρησιμοποιήσει τον Όμπλακ και όχι τον Μογιά. Με τον Όμπλακ συνυπήρξατε συμπαίκτες στην Μπενφίκα; 

"Ναι, ήμασταν μαζί στην Λισαβόνα. Ξέρω ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Όσον αφορά την απόφαση του προπονητή, είναι καθαρά δική του ευθύνη. Ο Μογιά τα πήγε καλά και κατάφερε να καθιερωθεί. Αλλά ήθελε να δώσει μία ευκαιρία στον Ομπλάκ και πιστεύω ότι δεν είχε κάποια ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε. Απέτυχε προσωρινά να δείξει την αξία του". 

- Η νίκη επί της Ατλέτικο ήταν ζωτικής σημασίας για σας; 

"Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε εναντίον της ισχυρότερης ομάδας του ομίλου. Αυτή η νίκη και το γεγονός ότι ήταν μέσα στην έδρα μας, μας δίνουν μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια". 

- Περίμενες ότι θα πετυχαίνατε τρία γκολ με την Ατλέτικο; 

"Ίσως να μην περίμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, με τρία γκολ υπέρ μας, αλλά ήμασταν σίγουροι για τη νίκη. Σκεφτήκαμε για ένα μικρότερο αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, αλλά μερικές φορές το ποδόσφαιρο σε εκπλήσσει και εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρον τις αδυναμίες της Ατλέτικο". 

- Ο Σιμεόνε είπε ότι έχετε το προβάδισμα πλέον μαζί με την Γιουβέντους για την πρόκριση... 

"Ξέρουμε ποια είναι η φιλοσοφία της Ατλέτικο Μαδρίτης και στόχος της είναι προκριθεί στην επόμενη φάση. Στο τέλος ίσως να είναι μπροστά. Η νίκη αυτή είναι σημαντική για εμάς. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μακάρι να τις περάσουμε και τις δύο. Θα ήταν ιδανικό, κυρίως επειδή ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην επόμενη φάση του Champions League". 

- Είχε και εσύ μερίδιο στην επιτυχία επί της Ατλέτικο, επειδή έκανες δύο εξαιρετικές αποκρούσεις του Γκριεζμάν, πριν ο Μήτρογλου δώσει το προβάδισμα στην ομάδα σας; 

"Στο 2-1 η Ατλέτικο Μαδρίτης μερικές καλές ευκαιρίες και μας πίεσε, περισσότερο σε εκείνο το σημείο Στο Champions League ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι πιο απαιτητικό". 

- Μίλησες με κάποιους από τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες σου; 

"Όλα αποπνέουν υγεία στην ομάδα. Με τους παίκτες της Ατλέτικο έχω εξαιρετική σχέση. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους και να λύσεις τα προβλήματά σου. Είναι πολυτέλεια να παίζεις εναντίον τους". 

Πηγή: sport-fm.gr