Με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε ο Ολυμπιακός

Δύσκολη κλήρωση επιφύλασσε για φέτος η κληρωτίδα της UEFA στο Γκριμαλντί Φόρουμ του Μονακό για τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης, 21 χρόνια μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων και τη Γιουβέντους για πρώτη φορά μετά την ήττα με 7-0 στο Τορίνο.

Αναμένονται σπουδαίες αναμετρήσεις στον πρώτο όμιλο, όπου τοποθετήθηκαν οι Πειραιώτες, αλλά η πρόκρισή τους στις κορυφαίες 16 ομάδες του θεσμού είναι αντικειμενικά δύσκολη.

Ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο βρίσκει μπροστά του άλλη μια πρώην ομάδα του και καλείται να δώσει απαντήσεις, όπως έκανε πέρσι και με τη Μπενφίκα, η οποία, όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης φέτος, ήταν η επικεφαλής του ομίλου.

Με την πρωταθλήτρια Σουηδίας, Μάλμε, η οποία είναι ο αντίπαλός του από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με τους ερυθρολεύκους.

Η θεωρητικά πιο αδύναμη Μάλμε κάνει πιο δύσκολο τον όμιλο, καθώς λογικά οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου δε θα δυσκολευτούν απέναντί της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον όμιλο του Ολυμπιακού απαρτίζουν τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες και είναι ο μοναδικός όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο.