Θα μείνει εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

To Γκούντισον Παρκ ήταν άλλος ένας τόπος μαρτυρίου για τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ηττήθηκαν με 2-0 από την Έβερτον και παρέμειναν στους 57 βαθμούς, στην έβδομη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος.

Από βαθμολογικής πλευράς, το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του... κυνηγητού μεταξύ Άρσεναλ και Έβερτον για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του ερχόμενου Champions League.

Τα ζαχαρωτά προηγήθηκαν με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λέιτον Μπέινς στο 28' και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ένας "γνώριμος" του ελληνικού κοινού, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς στο 43', από ασίστ του Κόλεμαν (φωτογραφία).

Χάρη στη νίκη αυτή, η Έβερτον έφτασε τους 69 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Κανονιέρηδες, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Η μάχη των δύο συλλόγων κορυφώνεται με την Άρσεναλ που έχει το πλεονέκτημα του ενός βαθμού να υποδέχεται Νιουκάστλ και Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον στο Έμιρεϊτς και να φιλοξενείται στο φινάλε από τη Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ.

Αντικειμενικά, η Έβερτον έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς φιλοξενείται από τις Σαουθάμπτον και Χαλ και ενδιάμεσα υποδέχεται την -απογοητευμένη, πάντως- Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, ίσως μεγαλύτερο νέο και από τη μάχη των δύο είναι το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδυνεύει να μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης.

Αν η Μάντσεστερ Σίτι εξασφαλίσει την απευθείας έξοδό της στους ομίλους του Champions League, τότε στο Europa League θα συμμετάσχει και ο έκτος του πρωταθλήματος.

Την έκτη θέση κατέχει η Τότεναμ με 63 βαθμούς, έξι λιγότερους από τη Γιουνάιτεντ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν μπόρεσαν καν να απειλήσουν την Έβερτον ούτε στο δεύτερο ημίχρονο της κυριακάτικης αναμέτρησης, όπου δε σημειώθηκαν τέρματα, αλλά τα ζαχαρωτά ήταν αυτά που είχαν περισσότερες ευκαιρίες.

Πλέον, η Γιουνάιτεντ θέλει το απόλυτο στα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν (Νόριτς, Σάντερλαντ, Χαλ εντός και Σαουθάμπτον εκτός) και να χάσει τουλάχιστον τρεις βαθμούς (μία ήττα) η Τότεναμ στο δικό της πρόγραμμα, καθώς η ομάδα του Μόγιες υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Η Τότεναμ φιλοξενείται από Στόουκ και Γουέστ Χαμ και υποδέχεται την Άστον Βίλα.