Όλα έτοιμα για το μεγάλο τελικό κυπέλλου μπάσκετ

Με τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των δύο αιωνίαων αντιπάλων άνοιξε η αυλαία του, μεγάλου τελικού Κυπέλλου, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 18:30.

Πρώτος πήρε το λόγο ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Γιώργος Τσαγκρώνης, ο οποίος είπε: "Σας καλωσορίζουμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αυξήσουμε τον κόσμο. Πιστεύω θα γίνει πολύ καλός αγώνας. Έχουν κάνει και οι ομάδες πολύ καλή προσπάθεια, όμως η αστυνομία δεν δέχτηκε να αυξηθεί ο αριθμός του κόσμου. Εύχομαι ο πιο καλός και ο πιο τυχερός να είναι ο νικητής. Θέλουμε τη βοήθειά σας. Δεν θέλουμε οξύτητες από εσάς τους δημοσιογράφους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης, δήλωσε: "Δυστυχώς βρήκαμε την άρνηση των αρχών απέναντί μας. Θέλουμε τη βοήθειά σας, για να μην έχουμε παρατράγουδα. Θέλουμε να περάσετε το μήνυμα ότι θα γίνει ένας φιλικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν υπάρχει ισοπαλία στο μπάσκετ, ο καλύτερος ας κερδίσει".

Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στους εκπροσώπους των δύο ομάδων, με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, να μιλάει πρώτος: "Όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό. Με τη συμπεριφορά μας θα δείξουμε ότι θέλουμε να γίνει ένας ήρεμος αγώνας. Όλους τους απασχολεί και φυσικά την αστυνομία".

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Βασίλης Σπανούλης, τόνισε: "Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας. Είναι ένας τίτλος που και οι δύο ομάδες θέλουν. Ο καλύτερος ας κερδίσει".

Εν συνεχεία, ο Αργύρης Πεδουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν ήταν ένα καλό δείγμα γραφής, Τώρα θα δείξουμε το χαρακτήρα που πρέπει. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε: "Χωρίς ακρότητες, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Εμείς έχουμε κάνει δύο ήττες φέτος από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας".

Σε ερώτηση για τον κόσμο, ο Βασίλης Σπανούλης, σχολίασε: "Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξουν όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ. Και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι".

Για το ίδιο θέμα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε: "Θα ήθελε ο κάθε παίκτης να παίζει σε περισσότερο κόσμο. Το κλίμα που υπάρχει, τους φτιάχνει. Σίγουρα θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, θα πορευτούμε όπως μπορούμε".

Για τις συγκρίσεις με τους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: "Ο Ομπράντοβιτς και ο Γιαννακόπουλος έχτισαν αυτόν τον Παναθηναϊκό. Είναι διαφορετικά πλέον τα οικονομικά δεδομένα. Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι και έχουμε ουσιαστικά τρία παιδιά που έχουν παίξει σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς έχουμε καταλάβει ότι έχουμε ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια. Υπάρχει έμπνευση για εμάς, υπάρχει πίεση προς το πρόσωπό μου κι από εσάς και από τον κόσμο. Καλύτερα όμως για να μην υπάρχει προς τους παίκτες μου. Καλύτερα να είμαι εγώ ο κυματοθραύστης".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: "Οποιοσδήποτε βρισκόταν στη δική μου θέση και του Αργύρη, θα είχε δύσκολο έργο. Βρισκόμαστε εδώ γιατί ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο. Τον πρώτο καιρό που διάβαζα σχόλια, γιατί υπάρχει η δικτατορία του υπολογιστή και ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, στενοχωριόμουν. Τώρα γελάω ή τα προσπερνάω. Έχω ξαναπεί ότι είναι επικριτικός λαός, ο Έλληνας".

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παίζουν για όλους τους τίτλους, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: "Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες εξακολουθούν να έχουν δύο ιδιοκτήτες που τις κρατούν σε υψηλό επίπεδο είναι σημαντικό. Ωστόσο, οι πιο κάτω ομάδες, δεν έχουν ανθρώπους για να συνεισφέρουν οικονομικά. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν ανθρώπους να τους βοηθήσουν. Είναι κοινωνικό το θέμα. Εμείς οι Ολυμπιακοί, θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε υψηλό επίπεδο και δεν είναι ίχνος κολακείας. Δυστυχώς, ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής φυτοζωούν".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε: "Το 2002-03 είχαμε και πάλι την ίδια κουβέντα. Ήταν θέμα εσωστρέφειας. Βοήθησαν οι ξένοι παίκτες, γιατί οι Έλληνες βοηθήθηκαν από τους ξένους. Για όλα τα κακά πράγματα δεν έφταιγαν οι ξένοι. Στην Ελλάδα, ψάχνουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο ή έναν από μηχανή Θεό. Αν ήσασταν γονέας τι θα λέγατε; Να πάει να γίνει μπασκετμπολίστας ή να διαβάσει για να γίνει κάτι χρήσιμο που θα τον βιοπορίζει. Από κάτω θα βγουν οι παίκτες, από τις Ακαδημίες που φυτοζωούν. Ο Διαμαντίδης πήρε τον Ηρακλή και τον οδήγησε ψηλά, ο Σπανούλης το ίδιο με το Μαρούσι. Μας λείπουν οι μεσαίες ομάδες. Έτσι αποκομμένα όπως είναι τα πράγματα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Μας κρατάει ψηλά, η τεχνογνωσία των παικτών και των προπονητών. Αυτό να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού".

Ερώτηση για τους αρχηγούς, σχετικά με την καλή διάθεση που έδειξαν οι Αγγελόπουλοι με τον Γιαννακόπουλο: "Εσείς τι λέτε; Βοηθάει; Ότι δείχνει στον κόσμο ότι οι παίκτες είναι για 40 λεπτά αντίπαλοι. Δεν νομίζω ότι για τον κόσμο έχει σημασία. Δεν έρχεται για να δει το ματς, αλλά για να πετάξει την πέτρα του", σχολίασε ο Διαμαντίδης. "Έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές. Για 40 λεπτά είμαστε αντίπαλοι, ο καθένας σέβεται τη φανέλα που φοράει. Τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι", τόνισε ο Σπανούλης.

"Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια από άποψη τεχνικής. Αυτός που θα προετοιμαστεί καλύτερα και θα είναι και σε καλύτερη μέρα θα είναι ο νικητής", δήλωσε ο Σπανούλης για το αν θα έπρεπε ο αγώνας να μην είναι τόσο σύντομα, ενώ ο Διαμαντίδης πρόσθεσε: "Στο τέλος έχεις δυνατότητα να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιωθείς και να χτυπήσεις τον αντίπαλό σου. Το ματς του Κυπέλλου είναι μοναδικό".

Ερωτώμενοι γιατί δεν φεύγουν στο εξωτερικό: "Είναι χαρά μου τιμή μου, να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι επιλογή μου που έμεινα. Ήταν συνειδητή, θα συνεχίσω και για τα επόμενα χρόνια", τόνισε ο Διαμαντίδης. Ο Σπανούλης σχολίασε: "Δεν πιστεύω ότι ήταν ποτέ καλύτερα. Ήταν επιλογή μου να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Νιώθω τιμή και περηφάνια που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό".

Για το αν θα αλλάξει η τακτική, ο Μπαρτζώκας είπε: "Παίξαμε με τελείως διαφορετική τακτική γιατί οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει. Μέλημά μας είναι να κερδίσουμε και όχι πώς θα κλείσουμε το Σοφοκλή. Είναι παιχνίδι νοκ άουτ και οι δύο ομάδες έχουν 50% για να κερδίσουν, βασιζόμενες στα δυνατά τους σημεία και στις αδυναμίες του αντιπάλου".

Στο πού θα κριθεί ο αγώνας, ο Πεδουλάκης τόνισε: "Η διάθεση και η όρεξη που θα δείξει η κάθε ομάδα. Το καθαρό μυαλό για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις κάθε φορά, θα κρίνει το παιχνίδι. Εκεί είναι που θα κριθεί ο αγώνας".