Αγραβάνης: Έλεγα στον Σπανούλη “τώρα είναι η ώρα σου”

"Έχουμε παίξει σε τόσες έδρες και δεν μας πειράζει η φασαρία", δηλώνει ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού

Η απίστευτη φασαρία που δημιουργούν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κάθε άλλο παρά τρομάζει τον Δημήτρη Αγραβάνη. Έχοντας την εμπειρία εδρών όπως του Παναθηναϊκού ή του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και με περισσή αυτοπεποίθηση μετά την εμφάνιση στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού δηλώνει έτοιμος για τον αποψινό τελικό. 

Παράλληλα, υποκλίνεται στον Βασίλη Σπανούλη, μιλά για τη δική του εμφάνιση στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ενώ αναφέρεται και στο μυστικό της αυτοπεποίθησης που έχει η ομάδα του στα μεγάλα ματς. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Αγραβάνη στον Χρήστο Ρομπόλη: 

-Ήταν ο ημιτελικός η βραδιά που σε εκτοξεύει στο τοπ επίπεδο πλέον; 
«Η χαρά που ένιωθα ήταν για εκείνο το βράδυ και μόνο. Από εκείνη τη στιγμή δεν με νοιάζει τίποτε άλλο πέρα από τον τελικό. Μια καλή εμφάνιση θα ξεχαστεί, τόσο από τον κόσμο όσο και από μας, αν χάσουμε από τη Φενέρμπαχτσε. Το μόνο που μετρά είναι να νικήσουμε και να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα και να χαμογελάμε εμείς».

-Τελικά τι έχει αυτή η ομάδα και δείχνει τέτοια αυτοπεποίθηση στα μεγάλα παιχνίδια, ενώ οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έδειχναν να λιγοψυχούν; 
«Νομίζω πως εκτός του ότι ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο, ο καθένας μεταδίδει στον άλλο αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα χθες στο πρώτο διάστημα που μπήκα στο ματς δεν ήμουν καλός, αλλά ο Κώστας (σ.σ. Παπανικολάου) μου έδωσε θάρρος και όταν ξαναμπήκα βοήθησα. Ο καθένας δίνει κουράγιο στον άλλο. Είμαστε ομάδα και στα δύσκολα πάντα ενωμένοι». 

-Είδαμε και στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού να λες κι εσύ κάτι στον Σπανούλη… 
«Ναι, του έλεγα ‘τώρα είναι η ώρα σου’. Καλά, δεν είχε ανάγκη από μένα να το πω κάτι τέτοιο. Το έχει αποδείξει τόσες φορές και το έκανε ξανά την Παρασκευή. Είναι ένας πραγματικός αρχηγός και ηγέτης, που ξέρει πάντα να μιλά στα κρίσιμα σημεία. Δίπλα του νιώθουμε όλοι μας πιο σίγουροι». 

-Έχετε κερδίσει τίτλο ως φαβορί, ως αουτσάιντερ, από το -19, από το -13, από το -9, αλλά δεν έχετε κερδίσει ως φιλοξενούμενοι τη γηπεδούχο ομάδα στον τελικό. Είναι αυτό ένα έξτρα κίνητρο; 
«Σίγουρα είναι μια ακόμη πρόκληση για μας. Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Εγώ τουλάχιστον είχα μια ευκαιρία, το 2015. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά». 

-Κάνατε προπόνηση με ωτοασπίδες ή με φασαρία; Ή θεωρείς πως έχετε την εμπειρία να διαχειριστείτε και αυτό; 
«Έχουμε παίξει σε τόσες έδρες και δεν μας πειράζει. Το ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, είναι ίσως και πιο δυνατή έδρα από αυτή της Φενέρ. Ή ακόμη και η έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα είναι λίγο πιο δύσκολη η επικοινωνία μέσα στο παρκέ, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε». 

-Θεωρείς πως η Φενέρ έχει περισσότερη πίεση από σας; 
«Η Φενέρ σίγουρα έχει πίεση, γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνη. Δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο και παίζει στην έδρα της. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την πίεση πάνω της με την απόδοσή μας».

Πηγή: sport-fm.gr