Διέλυσε τη Γιουβέντους και… πάει στο Πριγκιπάτο η ΑΕΚ

Ζευγάρωσε τις νίκες κόντρα στους Λιθουανούς η Ένωση

Θα μπορούσε να προκριθεί και με… ισοπαλία μετά τη νίκη της στη Λιθουανία, ωστόσο η ΑΕΚ δεν έπαιξε για το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και συντρίβοντας 75-54 τη Γιουβέντους τσέκαρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16» του Basketball Champions League, όπου την περιμένει η πολύ ισχυρή Μονακό. 

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την «Ένωση», που προηγήθηκε με 33-13 και με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το απόλυτο αφεντικό απέναντι στους Λιθουανούς, που δεν πλησίασαν περισσότερο από το -8 (37-29) στο μικρό διάστημα της υπεροχής τους. Ντίξον και Ελονού οι κορυφαίοι με 14 πόντους έκαστος, πολύτιμος ο Βασιλειάδης με 9 πόντους και 5 κλεψίματα και σημαντικές λύσεις από τον Χαριτόπουλο. Ντεμπούτο έκανε ο Μπραντ Νιούλεϊ που ακόμη προσαρμόζεται και είχε σε οκτώ λεπτά ένα ριμπάουντ κι ένα άστοχο δίποντο. Παρών στο ΟΑΚΑ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. 

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» στρέφονται στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και τρεις μέρες μετά υποδέχονται τη Μονακό στο πρώτο ματς για τους «16», ενώ η ρεβάνς γίνεται οκτώ μέρες μετά στο Πριγκιπάτο. 

Πηγή: sport-fm.gr