Πώς παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου

Η παρουσία οπαδών του Άρη πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού προκάλεσε την αντίδραση των "πρασίνων"

Στον αέρα κινδύνευσε να τιναχτεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, εξαιτίας του μεγαλύτερου των συμφωνηθέντων αριθμού οπαδών του Άρη που βρισκόταν στις εξέδρες του Nick Galis Hall, προκαλώντας την αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποχώρησε στο βοηθητικό γήπεδο του Παλέ Ντε Σπορ λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, στις 5 το απόγευμα, ζητώντας να αδειάσει ο χώρος πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον ιδιοκτήτη του Άρη, Νίκο Λάσκαρη, να έχει, με τη σειρά του, συνεχείς διαβουλεύσεις με τους επιτελείς της Αστυνομίας και ανθρώπους της Ομοσπονδίας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Παναθηναϊκός δε θα πάρει μέρος σε τέτοια παρωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

Μετακίνηση φιλάθλων του Άρη στην κερκίδα που βρίσκεται στο ύψος του σημείου πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ζήτησε, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές των «κίτρινων», μιλώντας από μικροφώνου ο Νίκος Λάσκαρης. «Βοηθήστε για να αρχίσει ο τελικός. Δεν είναι κρίμα να μη γίνει το ματς; Μετά αφήστε τα παιδιά μας να κατακτήσουν το Κύπελλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητικός επικεφαλής του Άρη.

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να κατέβει στο παιχνίδι αν δεν αδειάσει εντελώς η εξέδρα πίσω από τους πάγκους και οι παίκτες του επέστρεψαν στα αποδυτήρια, με τους διαιτητές να δίνουν διορία 15 λεπτών ώστε να διευθετηθεί το θέμα πριν κλείσουν το φύλλο αγώνος.

«Eπειδή έφυγαν 5 φίλαθλοι από τις κερκίδες, όπου βρίσκονται 150 και έπρεπε να είναι άδειες αυτό δεν λέει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με τη διεξαγωγή του τελικού, αφού ο Άρης δεν τήρησε όσα συμφωνήσαμε», δήλωσε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ανέφερε στην κάμερα της NOVA: «Οι διαιτητές και οι κομισάριοι θα ελέγξουν τώρα αν μπορεί να γίνει αγώνας. Διαφορετικά, ο τελικός θα ματαιωθεί από τους διαιτητές. Η αστυνομία προσπαθεί να βάλει τάξη, αλλά είναι πολύ δύσκολο όπως το βλέπω. Δώσαμε ένα περιθώριο χρόνου, μήπως αλλάξει κάτι». 

Τελικά, λίγα λεπτά πριν τις 6, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι από σεβασμό στον θεσμό του Κυπέλλου συναινεί στη διεξαγωγή του αγώνα, παρά τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αν υπάρξουν οποιαδήποτε έκτροπα θα αποχωρήσει.

Το τζάμπολ έγινε τελικά με καθυστέρηση άνω της μίας ώρας.