Ολυμπιακός χωρίς έλεος, διέλυσε την Μπασκόνια με 92-62!

Σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας θέτουν οι "ερυθρόλευκοι"

Αυτό ήταν ξέσπασμα! 

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό πείσμωσε πολύ τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέτριψε 92-62 την Μπασκόνια και έφτασε στο 13-5, που τον θέτει σοβαρό υποψήφιο για την πρώτη τετράδα της φετινής Ευρωλίγκας! 

Το ματς

Διάθεση να χτυπήσουν μέσα από τη ρακέτα έδειξαν και οι δύο ομάδες με τον Πρίντεζη από τη μία και τον Φόιγκτμαν από την άλλη να είχαν τον πρώτο λόγο (6-6). Οι Πειραιώτες έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, όχι όμως στην άμυνα, με τον Τιγί να… ενεργοποιείται για τους Βάσκους, οι οποίοι στα μισά πέρασαν μπροστά (11-13). Ωστόσο, το τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκείνη τη στιγμή ενέργησε ευεργετικά, με τους «ερυθρόλευκους» να ελέγχουν τα ριμπάουντ και με συνεχές τρέξιμο στο παρκέ να κάνουν ένα 9-0 για το +7 (20-13). Ο Σπανούλης συνέχισε να μοιράζει το ένα «έτοιμο» καλάθι μετά το άλλο, με τη διαφορά να φτάνει στο +9 (24-15) και τον Λάρκιν να διαμορφώνει στο τέλος το 24-17 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Οι καλές άμυνες του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με τον Γιανγκ να κάνει.. θραύση στις δύο ρακέτες και τον Γκριν να έρχεται «καυτός» από τον πάγκο, η διαφορά ξέφυγε στο +16 (33-17), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Περίπου στα μισά, η έλλειψη συγκέντρωσης των «ερυθρόλευκων» έδωσε το δικαίωμα στην Μπασκόνια να κάνει ένα 5-0 (33-22) με τον Μπομπουά. Όμως, η απάντηση των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν άμεση. Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα, αύξησαν κατακόρυφα την ταχύτητά τους και χτυπώντας στα πολύ αργά πόδια του Μπαρνιάνι στην επίθεση, εκτόξευσαν τη διαφορά ακόμη και στο +24 (48-24), για να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-28. 

Ο Ολυμπιακός κράτησε χωρίς καλάθι την Μπασκόνια και στο πρώτο δίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, φτάνοντας στο +25 (53-28). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρίξει την ταχύτητά τους, αλλά όχι τη διάθεση και όρεξη τους για άμυνα (57-33). Όμως, από τα μισά και μετά, οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο έδειχναν να αποδέχονται τη… μοίρα τους και με τους Παπανικολάου και Σπανούλη να σπρώχνουν τους Πειραιώτες σε απανωτούς αιφνιδιασμούς, η διαφορά ξέφυγε ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα στο +35 (76-41), με τις δύο βολές του Λάρκιν να διαμορφώνουν το 76-43. 

Η πολύ μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός, τον έκανε να μπει υπερβολικά χαλαρός στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι έμεινε άποντος στο πρώτο τετράλεπτο, με τη Μπασκόνια να μπει με ένα 9-0 (76-52). Η χαλάρωση των πρωταθλητών Ελλάδας σταμάτησε στη συνέχεια, καθώς αποκατέστησαν την… τάξη (83-52). Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε το παιχνίδι σαν… προπόνηση, δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με το τελικό 92-62. 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-28, 76-43, 92-62

Πηγή: sport-fm.gr