Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές: 92-81

Ο Τζέιμς έσωσε το τριφύλλι στο νήμα, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί οι πράσινοι σκότωσαν την Εφές, βλέποντας τετράδα.

Πήγε κι ήρθε η… καρδιά του, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναθηναϊκό Superfoods. 

Το τριφύλλι βρέθηκε… φάτσα με την ήττα-σοκ από την Αναντολού Εφές, αλλά την τελευταία στιγμή ο Τζέιμς του έδωσε το φιλί της ζωής, στέλνοντας το ματς στην παράταση (70-70), εκεί όπου ο Εξάστερος έπαιξε αγρίεψε και «σκότωσε» τους Τούρκους με το τελικό 92-81 στο ΟΑΚΑ. 

Στο 10-7 βελτιώθηκε το ρεκόρ των πρασίνων, οι οποίοι ισοβαθμούν με την Φενέρμπαχτσε, την οποία αντιμετωπίζουν την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη, σε μία αναμέτρηση… άκρως κομβική για την μάχη του πλεονεκτήματος έδρας. Στο 8-9 υποχώρησαν οι ηττημένοι που δεν μπόρεσαν να πατήσουν πιο «γερά» για την οκτάδα της Ευρωλίγκας. 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μεγάλα καλάθια προς το τέλος, με τους Μπράουν και Ερτέλ να αναλαμβάνουν δράση για το 65-68. 9'' πριν τη λήξη, ο Τζέιμς κέρδισε τρεις βολές, έδειξε... καρυδάτη ψυχραιμία, ευστόχησε σε όλες και... διέταξε έξτρα χρόνο. Εκεί, οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν τα πάντα τελεία. Έβαλαν τα μακρινά σουτ (που δεν έβαζαν νωρίτερα), έβγαλαν εντυπωσιακές άμυνες και το επιμέρους σκορ 22-11 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του συγκεκριμένου πεντάλεπτου. 

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ρίβερς με 23 πόντους, 15 είχε ο Τζεντίλε που μπήκε… φουριόζος στο παιχνίδι, 14 ο Μπουρούσης (6/14 σουτ), άλλους τόσους ο Τζέιμς με 10/11 βολές και 6 ασίστ, έδωσε μάχες ο Σίνγκλεντον, βοήθησε ο Φώτσης, χαμηλά ο Καλάθης με 6 πόντους (3/11 σουτ) και μόλις 3 ασίστ, δείγμα και του προβλήματος που υπήρξε γενικώς στην πράσινη δημιουργία. Για την Εφές στους 15 πόντους σταμάτησε ο Ερτέλ, 14 ο Γκρέιντζερ και 12 ο Μπράουν. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr