Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός, ισοπέδωσε την Ούνιξ Καζάν

Οι "ερυθρόλευκοι" σάρωσαν τους Ρώσους με 88-59

Έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού έγινε η Ούνιξ! 

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τη… γλώσσα στην ομάδα του Καζάν, με το συνεχές τρέξιμό τους στο παρκέ και έτσι τη διέλυσαν 88-59, για να πάνε στο 7-4 στην Ευρωλίγκα. 

Μοναδικό «μελανό» σημείο της αναμέτρησης, ήταν ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη… 

Το ματς

Ο Μάντζαρης όχι μόνο ήταν στη δωδεκάδα, αλλά και στην αρχική πεντάδα για τον Ολυμπιακό. Όμως, την τεράστια δουλειά στο μαρκάρισμα του Λάνγκφορντ την έκανε ο Παπανικολάου, ο οποίος τον «έσβησε» στην άμυνα και με το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 13-2 στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο πλουραλισμός των Πειραιωτών στην επίθεση τους έφερε στο +13 (22-9), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Όμως, στον εναπομείναντα χρόνο, οι ριζικές αλλαγές στην πεντάδα χάλασαν τον ρυθμό της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όχι όμως του Λάνγκφορντ που άρχισε να τον βρίσκει, με τους Ρώσους να μειώνουν στο τέλος σε 24-16. 

Το ίδιο νωθρά μπήκε ο Ολυμπιακός και στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με τον Στολ να κάνει το 24-20. Όμως, μέχρι εκεί επέτρεψαν την επιστροφή της Ούνιξ οι «ερυθρόλευκοι». Ακολούθησε εξαιρετική άμυνα (με τον Μπιρτς να κόβει σχεδόν τα… πάντα) και με το τρέξιμο στο τρανζίσιον οι Πειραιώτες πήραν πολλά εύκολα καλάθια και έτσι αρχικά πήγαν στο +13 (33-20) και στη συνέχεια στο +15 (37-22). Οι Ρώσοι ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι έφτασαν στο +17 (41-24) και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 43-28. 

Ο Ολυμπιακός είχε το γκάζι πατημένο και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπου με απανωτούς αιφνιδιασμούς, σε λιγότερο από δύο λεπτά, εκτόξευσε την υπέρ του διαφορά στο +24 (54-30) και με τον Σπανούλη ορεξάτο ακόμη και στο +26 (58-32). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, αναγκάζοντας την Ούνιξ να αποδειχθεί από νωρίς τη… μοίρα της. Έτσι, η διαφορά όχι μόνο μειώθηκε, αλλά πήγε στο +27 (66-39), με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο +26 (68-42). 

Παρά τη μεγάλη διαφορά και τις αλλαγές στις πεντάδες, ο Ολυμπιακός ακολουθούσε πολύ πιστά το πλάνο του και έτσι πήγε στο +30 (73-43). Η άμυνα παρέμεινε το ίδιο πιεστική και σφιχτή και με τον Γκριν να είχε αρκετή όρεξη, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στα μισά στο +35 (80-45). Με τον τροπή που είχε πάρει το ματς, οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο ελεύθερα στα τελευταία λεπτά, με τους Πειραιώτες να είχαν –τις δικαιολογημένες- στιγμές αδράνειας. Συνεπώς, όλοι περίμεναν το τελικό σκορ (αφού μόνο ο Λάνγκφορντ έπαιζε από τους φιλοξενούμενους), το οποίο διαμορφώθηκε στο 88-59. 

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-28, 68-42, 88-59

Πηγή: sport-fm.gr