Στο «Hall of Fame» o Σακίλ Ο’ Νιλ

Μαζί με τον Αλεν Αϊβερσον και Γιάο Μινγκ, ανήκουν πλεόν στο πάνθεον των «αθάνατων» άσων του ΝΒΑ

Οι Σακίλ Ο' Νιλ, Αλεν Αϊβερσον και Γιάο Μινγκ ανήκουν στο πάνθεον των «αθάνατων» άσων του ΝΒΑ, καθώς εντάχθηκαν στο «Hall of Fame» του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη. «Είναι μια μεγάλη τιμή και απόδειξη της σπουδαίας καριέρας μου στο πρωτάθλημα», δήλωσε σχετικά ο θηριώδης Ο' Νιλ, ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τρεις φορές με την ομάδα που τον ανέδειξε, τους Λέικερς (2000, 2001, 2002) και μια με τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ (2006), στις 19 σεζόν της εκπληκτικής καριέρας του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο «Σακ» είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2000 και είχε κατά μέσο όρο στην καριέρα του 23.7 πόντους, 10,9 ριμπάουντ και 2.3 μπλοκαρίσματα στο ενεργητικό του. 

«Είναι κάτι που ήθελα από την αρχή της καριέρας μου. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μαζί με τους θρύλους του αθλήματος», δήλωσε από την πλευρά του ο Αϊβερσον, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τους Σίξερς και είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2001, έχοντας οκτώ συμμετοχές στο «All Star Game» στις 14 σεζόν της καριέρας του. 

Τέλος ο Κινέζος διεθνής σέντερ, Γιάο Μινγκ, αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Χιούστοn Ρόκετς, έχοντας στο ενεργητικό του 19.2 και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην καριέρα του, η οποία διακόπηκε πρόωρα από σοβαρό τραυματισμό, μόλις στα 31 του χρόνια.