Θύμισε… NBA στο πρώτο της φιλικό η επίσημη αγαπημένη!

Πολύ καλή εμφάνιση και άνετη νίκη με 78-52 επί της Τουρκίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Με άρωμα… NBA το πρώτο φιλικό της Εθνικής μας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά! 

Οι Κώστας Κουφός και Γιάννης Αντετοκούνμπο έφεραν την αύρα του «μαγικού κόσμου» και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ήταν εξίσου πολύ καλός, η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε εύκολα με 78-52 την Τουρκία. 

Ο σέντερ των Κινγκς σταμάτησε στους 17 πόντους, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να είχε 15 και τον Giannis άλλους 13. Από την ομάδα του Αταμάν έκαναν ό,τι μπορούσαν οι Ερντέν και Οσμάν με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. 

Το ματς

Ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε πολύ ψηλή αρχική πεντάδα με τους Κουφό, Αγραβάνη, Χαραλαμπόπουλο, Γ. Αντετοκούνμπο και Καλάθη. Όμως, όλοι τους στην άμυνα ήταν εξαιρετικοί, ενώ οι δύο NBAer στην επίθεση έκαναν ό,τι ήθελαν, με την Εθνική να πηγαίνει γρήγορα στο +10 (13-3). Κάπου στα μισά, οι παίκτες του Κατσικάρη υπέπεσαν σε μαζεμένα λάθη, με την Τουρκία να μειώνει στους πέντε πόντους (15-10), με τα εναπομείναντα λεπτά να ανήκουν στον φόργουορντ των Μπακς, για το 18-13 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Η Εθνική μας ομάδα διατηρούσε το προβάδισμά της (25-20) και στη δεύτερη περίοδο, αλλά χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ δεν έβρισκε πολύ εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Μάλιστα, από την άλλη οι Ασίκ και Ντίξον δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Όμως, από τα μισά και μετά ο Φώτης Κατσικάρης έριξε τόσο τον φόργουορντ των Μπακς, όσο και τον Κώστα Κουφό στο παιχνίδι, με τη διαφορά να εκτοξεύεται ξανά σε διψήφιο αριθμό (42-31) χάρη σε αυτούς τους δύο, με τον Γκιουλέρ να διαμορφώνει με τρίποντο στο τέλος στο 42-34. 

Με τρομερή διάθεση στην άμυνα μπήκε η Εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +16 (50-34) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Μάλιστα, οι παίκτες του Κατσικάρη συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και έτσι η διαφορά πήγε ακόμη και στο +19 (57-38). Στα τελευταία λεπτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε από το παιχνίδι και γι’ αυτό η Ελλάδα συνάντησε ξανά κάποιες δυσκολίες στην επίθεση, όχι όμως στην άμυνα, με το τέλος της τρίτης περιόδου να τη βρίσκει με την ίδια διαφορά (60-41). 

Με το «καλημέρα» του τέταρτου δεκαλέπτου, η Εθνική μας πήγε στο +21 (62-41) χάρη στον Κουφό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δύο συνεχόμενα λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να κάνει ένα 5-0 (62-46). Η απάντηση των παικτών του Κατσικάρη ήταν άμεση για το +20 (66-46), με τους φιλοξενούμενους από εκείνο το σημείο και έπειτα να παραδίδουν… πνεύμα. Έτσι, το… πάρτι των διεθνών συνεχίστηκε και η νίκη ήρθε με το τελικό 78-52. 

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

Πηγή: sport-fm.gr