Επική μάχη στο Final 4: Ο Σλούκας νίκησε τον Μπουρούση

Στην παράταση "λύγισε" τη Λαμποράλ η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, με τους δύο Έλληνες παίκτες να πραγματοποιούν συγκλονιστικές εμφανίσεις

Μόνο υπερήφανοι είμαστε και για τους δύο! 

Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση για τη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά ο Κώστας Σλούκας πήρε από το χέρι στο τέλος της κανονικής περιόδου τη Φενέρμπαχτσε, η οποία νίκησε 88-77 (72-72 κ.α.) και έτσι προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη! 

Ο Έλληνας σέντερ ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο διεθνής γκαρντ είχε 13 πόντους, 7 ασίστ και πέντε ριμπάουντ! 

Το ματς

Καταιγιστικό ξεκίνημα έκανε η Φενέρ, καθώς μέσα από την εξαιρετική της άμυνα βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, κάνοντας ένα 13-0 στα πρώτα τρία λεπτά! Στη συνέχεια, πέρασε ο Γιάννης Μπουρούσης στο παρκέ και δίνοντας λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ (δίνοντας παράλληλα και αρκετό χώρο στον Τιγί) η Λαμποράλ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, φτάνοντάς την στο καλάθι (15-13), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η απάντηση του Ομπράντοβιτς ήταν ο Σλούκας, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο βοήθησε αρκετά την ομάδα του στη δημιουργία και έτσι εκείνη έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη 23-15. 

Το… σόου του Μπουρούση συνεχιζόταν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στη Λαμποράλ να παραμένει στο παιχνίδι (25-22). Όμως, στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ο Βέσελι για τη Φενέρ, η οποία παίρνοντας και το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, πήγε στο +8 (32-24), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Έλληνας σέντερ αποσύρθηκε στον πάγκο «φορτωμένος» με τρία φάουλ, αλλά ο «καυτός» Άνταμς πήρε τη… σκυτάλη και έτσι διατηρούσε τους Βάσκους για τα καλά στο παιχνίδι, με τη διαφορά να ήταν στην ελάχιστη τιμή της (41-40), όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Οι καλές άμυνες της Λαμποράλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, της έδωσαν την ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στο προβάδισμα (41-42) στην αναμέτρηση, με την απάντηση της Φενέρ να ήταν ο Άντιτς, ο οποίος με δικούς του πόντους την πήγε στο +4 (46-42). Οι Βάσκοι δεν τα παρατούσαν και δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει (48-47) και με τον Άνταμς να συνεχίζει να τα βάζει από… παντού, έφτασαν ακόμη και στο +4 (50-54), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου! Εκεί, «μίλησε» ο Ντατόμε για την ομάδα του Ζοτς (55-54), αλλά στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Μπουρούσης με… τρελό τρίποντο διαμόρφωσε το 55-57! 

Με την ίδια… φόρα μπήκε ο Μπουρούσης και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου με ένα δικό του 5-0, πήγε τη Λαμποράλ στο +7 (55-62), το οποίο οι Βάσκοι το διατήρησαν μέχρι τα μισά χάρη και στον Τζέιμς (59-66). Όμως, σε εκείνο το σημείο η Φενέρμπαχτσε πίεσε πολύ στην άμυνα και με τον Βέσελι να παίρνει… μπρος στην επίθεση, ψαλίδισε τη διαφορά στον πόντο (65-66). Η ομάδα του Περάσοβιτς εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμά της (67-71), ώσπου οι Ντατόμε και Σλούκας ισοφάρισαν σε 72-72 στα 25’’, ενώ στο μεταξύ οι Ισπανοί έχασαν κάποιες κρίσιμες βολές! Στην τελευταία επίθεση, ο Άνταμς αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. 

Η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στη Λαμποράλ Κούτσα και αυτό εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ με τον Μπογκντάνοβιτς, πηγαίνοντας στο +9 (83-74), μέσα σε τρία λεπτά. Πλέον, χρόνος δεν υπήρχε για την ανατροπή και έτσι η τουρκική ομάδα πήρε τη νίκη με το τελικό 88-77! 

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-40, 55-57, 72-72 κ.α., 88-77

Πηγή: sport-fm.gr