Πήρε άνετα τον πρώτο… τελικό ο Ολυμπιακός, μένουν άλλοι δύο

Δε δυσκολεύτηκαν κόντρα στη Ζαλγκίρις οι Πειραιώτες

Ένας συγκεντρωμένος και σοβαρός ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Ζαλγκίρις, την οποία νίκησε 74-59 στο ΣΕΦ και έτσι συνέχισε να ελπίζει για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους, ενώ άλλους 11 πρόσθεσε ο Κώστας Παπανικολάου. Από τους Λιθουανούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίαν Βουγιούκας με 14 πόντους. 

Το ματς

Με όρεξη να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και «ζεστό» τον Πρίντεζη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς τα ηνία της (7-2). Μάλιστα, εάν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν πιο εύστοχοι στην επίθεση θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους, το οποίο διατηρούνταν στο ίδιο επίπεδο μέχρι τα μισά (11-6), αφού η Ζαλγκίρις σκόραρε μόνο με βολές. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν ακόμη και στο +6 (14-6), όμως στα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου ήταν σαν να… έφυγαν από το παρκέ, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιθουανούς να κάνουν ένα σερί 7-0 και να την κλείσουν προηγούμενοι (14-15). 

Οι Χάκετ και Στρόμπερι πάτησαν για πρώτη φορά παρκέ στο ματς, στην έναρξη του δευτέρου δεκάλεπτου, με τους δύο τους να σπρώχνουν τον Ολυμπιακό για ένα 7-0 και το νέο +6 (21-15). Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμά τους (24-19), αλλά η επιπολαιότητά τους στην επίθεση (με πολλά άστοχα τρίποντα) τους κόστισε στη συνέχεια, καθώς με ένα μίνι ξέσπασμα η Ζαλγκίρις μείωσε στον πόντο (24-23) στα μισά. Με «νύχια και με δόντια», λόγω των πολλών και συνεχόμενων λαθών τους, οι Πειραιώτες διατηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας σταθερά (30-26), αλλά στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησαν το… γκάζι και με τους Παπανικολάου-Πρίντεζη πήγαν στα αποδυτήρια με το +9 (39-30). 

Πολύ ορεξάτο ξεκίνημα και στις δύο πλευρές του παρκέ έκανε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει –με συνοπτικές διαδικασίες- την υπέρ του διαφορά στο +15 (47-32). Πλέον, το μομέντουμ ήταν για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι είχαν βρει έναν πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση, φτάνοντας στο +18 (53-35), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Από την άλλη, οι παίκτες της Ζαλγκίρις έδειχναν… πελαγωμένοι στο παρκέ και με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ό,τι θέλουν, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε με το υπέρ τους 58-41. 

Με τέσσερις δικούς του πόντους, ο Χάκετ έστειλε τη διαφορά στο +21 (62-41) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Στα επόμενα δύο λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να κάνει ένα 6-0 και να μειώσει σε 62-47. Όμως, εκεί επέστρεψαν στο παρκέ οι Σπανούλης και Πρίντεζης, οι οποίοι αποκατέστησαν την… τάξη (68-49). Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι και αφού η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με το τελικό 74-59. 

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 39-30, 58-41, 74-59

Πηγή: sport-fm.gr