Ο πληγωμένος Ολυμπιακός… βρυχάται ξανά!

Άνετη νίκη για τους Πειραιώτες κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα με 82-68

Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος… τελικός για τον Ολυμπιακό, καθώς μέσω της καλής του άμυνας δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τη Λαμποράλ Κούτσα, την οποία νίκησε 82-68 στο ΣΕΦ και έτσι παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. 

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους, ενώ 14 πόντους και 8 ασίστ είχε ο Σπανούλης. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Χακίμ Γουόρικ, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά στα 4:49’’ που αγωνίστηκε, πρόσφερε 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Από τους Βάσκους κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Το ματς

Νευρικός και πολύ άστοχος ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στη Λαμποράλ και ειδικά στον Χάνγκα να κάνουν ό,τι θέλουν (2-7). Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα ήρθε η αντεπίθεση για την ομάδα του Πειραιά, μέσω της καλής της άμυνας, αλλά και με μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπλοκάρει εντελώς τους Βάσκους και τρέχοντας συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο έκαναν ένα σερί 12-0 μετατρέποντας το 3-9 σε 15-9! Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους πρωταθλητές Ελλάδας να διατηρήσουν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το προβάδισμά τους (19-16). 

Οι Χάκετ και Όντομ μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +5 (25-20), με τον Μπουρούση να ήταν η μόνιμη απειλή από την πλευρά της Λαμποράλ. Ένα κακό λεπτό χωρίς συγκέντρωση έδωσε την ευκαιρία στους Βάσκους να ισοφαρίσουν (25-25). Αλλά, οι Παπαπέτρου και Χάκετ με την προσφορά τους και στις δύο πλευρές του παρκέ… έσπρωξαν τους Πειραιώτες για ένα 16-0 (41-25) μέσα σε πέντε λεπτά, βγάζοντας συνεχώς αιφνιδιασμούς και με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασαν ακόμη και στο +17 (44-27) ένα λεπτό πριν το τέλος, με τη Λαμποράλ να διαμορφώνει με βολές το 44-30 του πρώτου ημιχρόνου. 

Νωθρά στην επίθεση μπήκε ο Ολυμπιακός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο δεν το πλήρωσε τόσο λόγω της καλής του άμυνας και έτσι συντηρούσε την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (47-35). Περίπου τέσσερα πριν το τέλος, ο Σπανούλης «έσπασε» τον αργό ρυθμό του ματς και με απανωτούς δικούς του πόντους έστειλε τους Πειραιώτες στο +16 (56-38). Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βλέποντας τους Βάσκους να… πελαγοδρομούν στο παρκέ τους… πάτησαν φτάνοντας ακόμη και στο +20 (61-41), όμως στο τελευταίο λεπτό τα τρίποντα των φιλοξενούμενων ροκάνισαν τη διαφορά στους 16 πόντους (63-47). 

Όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό και στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, με την υπέρ τους διαφορά να ήταν στο +18 (68-50), αλλά η χαλάρωση έδωσε… δικαιώματα στη Λαμποράλ, η οποία μείωσε σε 68-55. Το καλάθι και φάουλ του Μιλουτίνοφ «ξεκόλλησε» τους Πειραιώτες (71-55), όμως και πάλι οι Βάσκοι δεν τα παράτησαν ρίχνοντας τη διαφορά στους οκτώ πόντους (71-63), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν πανικοβλήθηκαν και έτσι δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, διατηρώντας τη διαφορά στα ίδια επίπεδα και φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 82-68. 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68

Πηγή: sport-fm.gr