Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας

Τώρα έχει… ανηφόρα ο Ολυμπιακός! 

Η τραγική εικόνα των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα με την Μπάμπεργκ συνεχίστηκε και κόντρα στην Ζαλγκίρις, από την οποία ηττήθηκαν με το βαρύ 75-55 στο Κάουνας και πλέον μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο ακόμη και η πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας! 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Τζόνσον-Όντομ με 11 πόντους, που ήταν και ο μοναδικός διψήφιος, ενώ από τους Λιθουανούς τη μεγαλύτερη «ζημιά» έκανε ο Γιανκούνας με 18 πόντους. 

Το ματς

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε η άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να προηγηθεί 8-3. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ηρέμησαν το παιχνίδι τους, έδειξαν υπομονή στην επίθεση και με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη –ειδικά στη δημιουργία- κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά (10-12). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς είχε περισσότερο… ξύλο. Έτσι, οι δύο ομάδες σκόραραν περισσότερο από τις βολές (αφού είχαν συμπληρώσει και οι δύο από νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ), με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 18-17. 

Χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά τον Χάκετ να ήταν… καυτός, ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα +5 (19-24) στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Ωστόσο, στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους και συνεπώς την σύνδεσή τους με το καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, με την Ζαλγκίρις να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κάνει ένα νέο σερί για το προσπέρασμα (26-24). Ύστερα από πολλή ώρα, το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβαλε… γκολ με μία βολή του Σπανούλη (26-25), αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ούτε αυτές δεν έμπαιναν, με τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +6 (33-27). 

Στατικός, αργός και κακός στην άμυνα ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός. Έτσι, η Ζαλγκίρις δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο αυτό και συνέχισε το… πάρτι της για το +11 (40-29). Η επιθετική… ανυπαρξία των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμη και στο +12 (45-33), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εκεί, τα τρίποντα των Στρόμπερι και Μάντζαρη «ξύπνησαν» τους Πειραιώτες, με τη διαφορά να πέφτει σε μονοψήφιο (47-41). Ο Όντομ ήταν αυτός αργότερα που διατηρούσε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (51-45), με τον Χάνλαν να διαμορφώνει με δύο βολές το 53-45. 

Παρά τις καλές τους άμυνες στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι η Ζαλγκίρις πήγε στο +10 (55-45), ύστερα από περίπου τρία λεπτά. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια, όταν οι Γιανκούνας και Ουλανόβας έκαναν το… πάρτι τους στη ρακέτα για το +15 (60-45) των Λιθουανών, ενώ το τρίποντο του Σεϊμπούτις τους πήγε ακόμη και στο +20 (67-47), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Όπως είναι φυσικό, το… ποτάμι δεν είχε γυρισμό για την ομάδα του Πειραιά, η οποία γνώρισε τη βαριά ήττα με το τελικό 75-55. 

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55

Πηγή: sport-fm.gr