“Επεισοδιακή” νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού

Την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι-οφ του φετινού πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του μέσα στο "καυτό" ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 77-66, στο ντέρμπι των αιωνίων.

Οι "ερυθρόλευκοι", παίζοντας καλύτερη άμυνα και επιδεικνύοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση στον επιθετικό τομέα, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Μπατίστα να παλεύει μόνος του απέναντι στους Πειραιώτες, ενώ στην τελευταία περίοδο η διαφορά μεγάλωσε, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού... "πυροβολούσαν" ασταμάτητα από τα 6,75.

Ένα από αυτά τα τρίποντα ήταν και η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στο ΟΑΚΑ: Ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ήδη μπροστά με διαφορά δέκα πόντων, ο (άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού) Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, και κατόπιν έκανε μία χειρονομία στους οπαδούς των "πρασίνων" ("δεν σας ακούω"), οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώθηκε και εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου μισή ώρα. Μετά τις εγγυήσεις της αστυνομίας για την ασφαλή ολοκλήρωση του αγώνα, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ και τελείωσαν το ματς.

Με τη νίκη αυτή, οι "ερυθρόλευκοι" είναι και μαθηματικά πρώτοι στην κανονική περίοδο, ενώ αποκτούν και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.