Μια νίκη μακριά από το Final Four o Ολυμπιακός

Μία νίκη από το Final Four της Μαδρίτης απέχει πλέον ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 73-71 της Μπαρτσελόνα και τώρα με νίκη στο επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, και πάλι στο Φάληρο, οι “ερυθρόλευκοι” εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Euroleague.

Με κορυφαίους τους Σπανούλη και Πρίντεζη, οι Πειραιώτες έπαιξαν με ψυχή και κέρδισαν για δεύτερη φορά την Μπαρτσελόνα, που στην τρίτη περίοδο φαινόταν ανεβασμένη και ικανή να “κλέψει” το παιχνίδι, όμως στην τελευταία περίοδο έμεινε άποντη για περισσότερα από εξίμισι λεπτά (!), με την άμυνα των “ερυθρόλευκων” να μην επιτρέπει στα αστέρια των Καταλανών να φτάσουν στο καλάθι. Ωστοσο, οι γηπεδούχοι "κατάφεραν" στο τέλος να κάνουν ντέρμπι το παιχνίδι, δίνοντας στην Μπαρτσελόνα τη δυνατότητα να πλησιάσει στον πόντο, όμως στην τελευταία επίθεση το τρίποντο του Αμπρίνες δε βρήκε στόχο, κι έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1.

Για τον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, ενώ ο Σπανούλης είχε 15 πόντους, 8 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ. Από την Μπαρτσελόνα, ο Ναβάρο είχε 14 πόντους, ο Σατοράνσκι είχε 12, ενώ ο Ντόλεμαν και ο Λάμπε από 10.

Έτσι, στο ματς της Πέμπτης οι Πειραιώτες καλούνται, και πάλι με τη βοήθεια των φίλων του, να νικήσουν για τρίτη φορά και να “κλειδώσουν” μία μεγάλη πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας και να αποφύγουν ένα πέμπτο παιχνίδι στο “καυτό” Παλάου Μπλαουγκράνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος μέσα στο ΣΕΦ σε αγώνα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας εδώ και τρία χρόνια, μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες.