Πέμπτη σερί νίκη για την ΑΕΚ, 93-77 τον Άρη

Πέμπτη σερί νίκη για την ΑΕΚ, που ανεβάζει διαρκώς τον πήχη της… Η «Ένωση» μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές επικράτησε 93-77 του Άρη υπερκαλύπτοντας και το -11 του πρώτου γύρου και πλησιάζοντας πλέον στον πόντο τους αντιπάλους της για την τέταρτη θέση. 

Η πληρότητα στην επίθεση έκανε τη διαφορά για την «Ένωση», που είχε κομβική συνεισφορά από Αθηναίου και Μιλόσεβιτς, αλλά και σταθερούς σε μεγάλη προσφορά τους Χέρστον, Μενσά-Μπονσού, Ίνγκλις και πλέον… Γουίλμπεκιν. Αξιόμαχος για 35 λεπτά ο Άρης, που όμως πληγώθηκε από τα φάουλ και δεν αρκούσαν τα «όργια» του Βεζένκοφ στο δεύτερο και του Νέιμικ στο πρώτο μέρος. 

Στα ίσα… 

Γουίλμπεκιν, Ίνγκλις, Χέρστον, Σάκοτα και Μενσά-Μπονσού από τη μια, Τόμας, Πάσαλιτς, Ριντ, Βεζένκοφ και Σίμτσακ από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες του αγώνα. Ο χαρακτήρας ντέρμπι της αναμέτρησης επαληθεύτηκε πλήρως στο πρώτο δεκάλεπτο, με διαρκείς εναλλαγές στο προβάδισμα (6-2, 6-7, 12-7, 12-13), καθώς ο Ίνγκλις ξεκίνησε με λάθη αλλά και τρία τρίποντα, ενώ την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι «τρέφονταν» επιθετικά από Τόμας και Νέιμικ. Ο Αμερικανός σέντερ, μάλιστα, με δέκα… απρόσμενους πόντους έφερε τον Άρη μπροστά (19-21) λίγο πριν τη λήξη της χορταστικής πρώτης περιόδου (21-21). 

Διαφορά… από ημίχρονο 

Τα τρίποντα των Γουίλμπεκιν και Ντελινινκάιτις έδωσαν ώθηση στην ΑΕΚ, αλλά την ώρα που η άμυνά της είχε περιορίσει τον Βεζένκοφ, ο Νέιμικ «ξεσάλωνε» και κρατούσε όρθια την ομάδα του (27-25). Τα προβλήματα για τον Άρη άρχισαν όταν ήρθε η υπερφόρτωση με φάουλ των Πάσαλιτς (3), Νέιμικ (2) και Ριντ (2). Ο αποφασισμένος να μην… χάσει θέση βασικού Αθηναίου πρόσφερε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο και η «Ένωση» ξέφυγε με έντεκα (42-31) με λέι απ του Ντελινινκάιτις που όμως αποχώρησε με διάστρεμμα στην ίδια φάση. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και παρά τα χαμένα ριμπάουντ (8 επιθετικά οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος), αλλά και ότι ο Νέιμικ έκανε προσωπικό ρεκόρ στην Α1 από το ημίχρονο (16π.), το τέταρτο τρίποντο του Ίνγκλις έστειλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 48-35. 

Αντεπίθεση Βεζένκοφ και Άρη 

Ένα προσωπικό 7-0 του Βεζένκοφ (που είχε 4π. σε όλο το πρώτο ημίχρονο) μέσα στα 88 πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου έφερε τους «κίτρινους» στο -6 (48-42) και τον Ντράγκαν Σάκοτα στα… όριά του. Το τάιμ άουτ που πήρε βελτίωσε μόνο προσωρινά την αμυντική εικόνα της ΑΕΚ, καθώς ο Άρης παρά το τέταρτο φάουλ από Πάσαλιτς και Ριντ πλησίασε σε απόσταση βολής με τρίποντο του Βεζένκοφ (53-50) και λίγο αργότερα του Τόμας (63-60). Οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν (67-60), αλλά δεν αποκατέστησαν τη διαφορά που είχαν στο πρώτο μέρος. 

Ο Αθηναίου «μίλησε» στο τέλος 

Τόμας και Νέιμικ έφτασαν νωρίς στο όριο της αποβολής, αλλά ο Άρης παρέμενε στο «κόλπο» (73-68), έστω κι αν πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Νέιμικ αποχαιρέτησε με πέντε φάουλ. Ο Μιλόσεβιτς έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, το τρίποντο του Αθηναίου έβαλε την ΑΕΚ μπροστά με οκτώ (76-68), ενώ ο ίδιος με άλλες δύο «βόμβες» εκτόξευσε τη διαφορά στους δεκατρείς (87-74). Με το χρόνο να στερεύει, οι Θεσσαλονικείς συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ήττας και είχαν μέλημα να μη χάσουν και τη διαφορά. Όμως το εκτός λογικής τρίποντο του Ίνγκλις «καθάρισε» και αυτή την υπόθεση για την ΑΕΚ, που επικράτησε 93-77. 

Δεκάλεπτα: 21-21, 48-35, 67-62, 93-77. 

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γουίλμπεκιν 10 (6 ασίστ), Ντελινινκάιτις 7, Σάκοτα 2, Χέρστον 16, Σαρικόπουλος, Αθηναίου 14, Μιλόσεβιτς 10 (6 ριμπ.), Μενσά-Μπονσού 16 (12 ριμπ.), Ίνγκλις 18. 

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Ριντ 2, Τόμας 16 (10 ριμπ., 6 ασίστ), Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 23 (7 ριμπ.), Νέιμικ 20 (6 ριμπ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγε 8. 

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος. 

Πηγή: sport-fm.gr