Νίκησε την Εφές και τις… απουσίες ο Ολυμπιακός

Μεγάλη νίκη κόντρα στην τουρκική Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς με σκορ 86-75 πέτυχε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός, παρά τις σημαντικές απουσίες του, και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του στην Ευρωλίγκα, οι οποίες δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες, με χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα και τις βολές, δυσκολεύτηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στους Τούρκους, που ήταν πιο εύστοχοι, έχοντας σε φοβερή μέρα τον άλλοτε “ερυθρόλευκο” Περπέρογλου. Ωστόσο, με ένα εντυπωσιακό μπαράζ εύστοχων τριπόντων στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη.

Εκ των κορυφαίων για τον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Σπανούλη, Σλούκα και Πέτγουεϊ, ο Μάντζαρης, με 10 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, και ο Πρίντεζης, με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαφαγιέτ με 17 πόντους. Για την Εφές, εντυπωσιακός ήταν ο Περπέρογλου με 23 πόντους, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε ο Κρίστιτς και 10 ο Σάριτς.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Euroleague, και πλέον θα παλέψει στα εναπομείναντα παιχνίδια για την κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το πετύχει αυτό είναι να κερδίσει στο επόμενο παιχνίδι την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, την Παρασκευή 3 Απριλίου. Το τελευταίο παιχνίδι των “ερυθρολεύκων” στη φάση του Top-16 είναι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ.