“O Γιάννης θέλει να ξεπερνάει καθημερινά τον εαυτό του”

Χαρούμενος για την εξέλιξη και τη μέχρι στιγμής καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Ζήβας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. 

Ο προπονητής του Φιλαθλητικού, που είχε την τύχη να προπονήσει τον διεθνή άσο των Μπακς, τόνισε ότι ο Αντετοκούνμπο δεν επαναπαύεται και θέλει καθημερινά να ξεπερνάει τον εαυτό του. 

Ωστόσο, μίλησε και για τους άλλους τρεις αδερφούς του Γιάννη, λέγοντας πως ο Θανάσης θα κάνει καριέρα στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη, ενώ για τον Κώστα Αντετοκούνμπο υπογράμμισε ότι έχει κάποια από τα σωματικά χαρακτηριστικά του Γιάννη. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Ζήβας στην εκπομπή του Χρήστου Ρομπόλη 

Για το ταλέντο που είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την εποχή που τον προπονούσε

«Το παιδί δεν ήταν πριν από οχτώ χρόνια τόσο ψηλό. Ήταν ένα νορμάλ παιδί, βλέπαμε ότι θα ψηλώσει και θα αναπτυχθεί. Εμείς δεν είχαμε πολλές πολυτέλειες. Δεν είχαμε πολλά παιδιά ψηλά. Προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποιες ευκαιρίες για να κάνουν κάτι στη συνέχεια». 

Για την εξέλιξη του διεθνούς άσου

«Για εμάς δεν είναι έκπληξη η πορεία που κάνει. Το παιδί έχει τον χαρακτήρα για να τα κάνει όλα αυτά. Είναι ομαδικός και μπορεί να προσαρμοστεί οπουδήποτε. Μπορεί να παίξει από 1 ως 5 και σε μία τέτοια regular season, είναι φυσιολογική η πορεία του». 

Για τον χαρακτήρα του

«Ήταν ένα καταπληκτικό παιδιί. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μικρούς αθλητές. Το παιδί είναι… ταγμένο στο άθλημα. Δεν του φτάνει ό,τι έχει καταφέρει. Αυτός θέλει να ξεπερνάει καθημερινά τον εαυτό του». 

Για τον αδερφό του, Θανάση

«Μπορεί να είναι αδικημένος επειδή δεν παίζει στο ΝΒΑ ή σε κάποια μεγάλη ομάδα. Για το draft που βγήκε Νο51 είναι μεγάλη διάκριση, αφού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι Έλληνες το έχουν πετύχει αυτό. Θα τα καταφέρει και εκείνος πιστεύω και όλα θα πάνε καλά. Και εκείνος προσπαθεί, βελτιώνεται και δεν βλέπω τον λόγο να μην παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα είναι στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη». 

Για τον Κώστα και τον Αλέξανδρο, τους μικρότερους αδερφούς τους

«Τα είχαμε και αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Ο Κώστας που είναι ο τρίτος, 17 χρονών (γεννημένος το 1997), είναι καταπληκτικός σουτέρ. Θα φτάσει πάνω από τα 2,10. Έχει το ίδιο κορμί με τον Γιάννη». 

Για το γεγονός ότι έχει προπονήσει παίκτες όπως ο Γκίκας (Βέντσπιλς), ο Καμπερίδης (ανήκει στην ΑΕΚ και παίζει στην Ουέσκα) και ο Σαλούστρος (του ΠΑΟΚ)

«Τα παιδιά έχουν τραβήξει τον δρόμο τους και δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά. Ο Φιλαθλητικός δίνει ευκαιρίες και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Βλέπουμε αθλητές να προχωρούν και να κάνουν κάτι στην καριέρα τους». 

Για το αν υπάρχουν και άλλοι αθλητές στο μέλλον στην ομάδα του

«Είναι δύσκολο να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Ο αθλητισμός φεύγει από τα σωματειακά πρότυπα. Πηγαίνει σε κολέγια, σε υποτροφίες και τα παιδιά έχουν να επιλέξουν να πάνε σε ιδιωτικά σχολεία. Γίνεται δύσκολο το έργο μας για να επιλέξουμε παιδιά για να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι και η νοοτροπία. Λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ένας προπονητής με τα ταλαντούχα παιδιά και εμείς μαθαίνουμε από αυτά τα παιδιά. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να μεταδώσουμε την εργατικότητα και την αλληλεγγύη στα παιδιά. Αυτά θα φανούν χρήσιμα για τα παιδιά στο μέλλον».

πηγή: sport-fm.gr