Λύγισε από το βάρος της εμπειρίας του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη, ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ με 70-62. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν αρκετά κοντά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες από τα 6.75 μέτρα. 
 
Οι πράσινοι κατάφεραν να ανοίξουν την ψαλίδα στο δεύτερο μέρος και να κρατήσουν έως το τέλος της αναμέτρησης το προβάδισμα, το οποίο τους χάρισε τη νίκη. 
 
Το γεγονός ότι η ΑΕΚ απέκτησε το τελευταίο διάστημα τους Ντελινινκάιτις, Χέρστον, Ίνγκλς & Μενσά-Μπονσού έχουν ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ και την είχαν κάνει να πιστεύει πως η νέα συνάντησή της με τον Παναθηναϊκό δε θα 'χει σχέση με ό,τι συνέβη στον πρώτο γύρο (92-58 στις 26/10/14), όταν δεν τους είχε στο ρόστερ της.
 
Με τους φίλους της στο πλευρό του, ο δικέφαλος δεν άντεξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Η συνέχεια ανήκε στον σαφώς ανώτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν εντυπωσίασε, αλλά η ικανότητά του κι η εμπειρία του ήταν αρκετά στοιχεία, ώστε να τον θέσουν επικεφαλής στην τρίτη περίοδο.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 28η φορά στην ιστορία τους στο πλαίσιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ήτοι από το 1992 και μετά, με γηπεδούχους τους κιτρινόμαυρους.