Η Εφές του Ίβκοβιτς έβαλε “φρένο” στον Ολυμπιακό

Την πρώτη του ήττα στη φάση του Top-16 της Ευρωλίγκας υπέστη ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Αναντολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με σκορ 84-70.

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου βρέθηκαν μπροστά με 40-37, με τον Μάντζαρη να έχει 3/3 τρίποντα, είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος “εγκλωβίστηκε” από την καλή άμυνα των Τούρκων και δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα στους Πειραιώτες, που τελικά στην τελευταία περίοδο υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Εφές, με τη διαφορά να εκτοξεύεται ως και στους 18 πόντους.

Για την Εφές, ο Κρίστιτς τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, ο Ντρέιπερ με 14 (4/4 τριποντα) και ο Λάσμε με 12 (και 6 ριμπάουντ), ενώ από τον Ολυμπιακό, πέραν του Μάντζαρη που σταμάτησε στους 11 του πρώτου ημιχρόνου (και τελείωσε με 3/7 τρίποντα), 12 πόντους πέτυχε ο Χάντερ, 11 ακόμα πρόσθεσε ο Λαφαγιέτ και 8 ο Σλούκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπανούλης τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 2 πόντους, κι αυτούς από βολές, με 0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον ίδιο σε αγώνα της Ευρωλίγκας.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση, η μεγάλη αναμέτρηση με την αήττητη μέχρι τώρα ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου.